• Alles
 • (5)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (5)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Evenement
 • (2)
  Cursus-Workshop

Activiteiten in Bibliotheek Sliedrecht

dinsdag 17 april 10:00 uur

SLIEDRECHT - In de maand april staan er weer een aantal leuke activiteiten op de agenda van Bibliotheek Sliedrecht! Een greep uit het inspirerende aanbod vind je hieronder.

Cursus adressenlijst in Excel maken

Wil jij ook sneller en makkelijker werken met Excel? In de cursus adressenlijst maken leer je hoe je een adressenbestand invoert in Excel en hoe je de adressen sorteert en filtert. Cursisten die zelf geen Excel op de computer hebben, kunnen toch meedoen met Excel Online (met een Microsoft-account). Een gratis alternatief om te downloaden is Calc van LibreOffice. Je eigen laptop gebruiken is natuurlijk mogelijk. Vereiste ervaring: goed om kunnen gaan met muis en toetsenbord. De cursus is op dinsdag 17 april van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn €15,-, aanmelden kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Een geurig Neuzencollege

Kom jij woensdag 18 april om 14.00 uur langs voor een geurig Neuzencollege? Stef den Ridder en Anneke Groen geven naar aanleiding van het onlangs verschenen Stefs Grote Neuzenboek een heus Neuzencollege in de bibliotheek. Aan de hand van de tekeningen van Stef en een aantal spannende objecten vertellen zij van alles over ruiken, geuren en neuzen in het dierenrijk. Zo kom je te weten hoe het komt dat de wolf en de beer een dood dier al op kilometers afstand kunnen ruiken en waarom de bunzing een enorme stank verspreidt. En weet jij waarom bevers een lekker luchtje gebruiken om hun leefgebied af te bakenen?

Het Neuzencollege is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Na afloop van het Neuzencollege is er gelegenheid om Stefs Grote Neuzenboek te kopen en te laten signeren. Daarnaast is er een heuse Geurquiz. De winnaar van deze quiz ontvangt een geurige verrassing. De toegang is gratis, aanmelden kan op de website www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.


deel deze activiteit