Logo demerwestreek.nl


Dick van Kooten bracht een reisboek uit.
Dick van Kooten bracht een reisboek uit.

Boek met bijzondere reisverhalen

Dick van Kooten uit Sliedrecht heeft een nieuw boek uitgebracht. Het heet 'Wereldreizen You...sit en andere (eigen)aardigheden in 57 landen' en gaat over allerlei dingen die hij met zijn vrouw meegemaakt heeft tijdens hun reizen. Van bijzondere ontmoetingen tot en met hilarische situaties.

Door: Eline Lohman

SLIEDRECHT - Met de bovengemiddelde reislust van de auteur en zijn vrouw is de kans groot dat je bijzondere dingen meemaakt. Want het stel is maar liefst in 57 landen geweest, zoals Bhutan, Zuid-Afrika, Honduras, Panama, Egypte, India en Australië. Zijn favorieten? Zonder twijfel Australië en Zuid-Afrika. Van Kooten heeft al die ervaringen samengevat in 30 verhalen, voorzien van kleurenfoto's en scans van oude dia's. Het gaat over ontmoetingen, zoals met de premier van Bhutan, over taxichauffeurs zonder rijbewijs, over kampvuren, bijzondere dieren of huurauto's.

Iedereen die dit boek gelezen heeft wil daarna direct op reis, denkt Van Kooten. Tenminste, dat hoopt hij, want de Sliedrechter vindt dat reizen je leven verrijkt. "Er zit heel veel humor in het boek. Wij hebben echt bijzondere dingen meegemaakt. Zoals die ontmoeting met de premier van Bhutan of dat kampvuur dat we maar niet aan konden houden. Het zijn echt reiservaringen. Niet zozeer reisverhalen, maar persoonlijk ervaringen die niet algemeen zijn zoals wel vaak in een reisboek het geval is." Het zijn stuk voor stuk bijzondere gebeurtenissen. Neem nu de reis van Van Kooten en zijn vrouw naar Nepal. Wat hij daar meemaakte, gaat bijna je voorstelling te boven, zegt hij. Het had alles te maken met een lama, ook wel bekend van de dalai lama, de belangrijkste gereïncarneerde lama binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij zal nooit vergeten wat hij daar meemaakte. "We gingen naar een reisbureautje, waarna we werden meegenomen naar een lama die daar hoog in aanzien staat. Dat was een kind van acht jaar, zo apart. We moesten hem met eerbied benaderen, werd er gezegd. Hij zat op een troon. Al snel mochten we hem filmen. Dat vond hij fantastisch, want hij had nog nooit een filmcamera gezien. Even later zat hij ook te spelen met van die actiepoppetjes. Geweldig!" Van Kooten en zijn vrouw zijn alles bij elkaar opgeteld twee tot drie maanden per jaar op reis. "We hebben de raarste dingen meegemaakt, die ik op een pakkende manier heb opgeschreven. Heel anders dan mijn eerste boek, dat een zakelijk boek was. Het boek is net uit en de reacties zijn heel positief. Ik merk dat mensen het boek echt leuk vinden." Het nieuwe boek van Dick van Kooten ligt onder meer bij boekhandels De Waard en De Gruijter in Sliedrecht en bij Primera Sliedrecht. Meer informatie is ook te vinden op www.dickvankooten.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox