Logo demerwestreek.nl


Bewoners denken en praten mee over de veilgheid van de fietsroute langs de Craijensteijn. (Foto: Ditty Drenthe)
Bewoners denken en praten mee over de veilgheid van de fietsroute langs de Craijensteijn. (Foto: Ditty Drenthe)

Inloop Craijensteijn verloopt gemoedelijk

Sliedrecht - De inloopavond over een veilige fietsroute langs de Craijensteijn in de Merwebolder verliep afgelopen maandagavond gemoedelijk. In tegenstelling tot de beeldvormende vergadering begin maart. Het Verkeers- en mobiliteitsplan 2017- 2040 Sliedrecht stond toen op de agenda. "We gingen iets te snel en dat riep heftige reacties op", stelt Brian Rietveld van de gemeente Sliedrecht. Samen met omwonenden en belangstellenden wil de gemeente bepalen wat de beste oplossing is om de Craijensteijn fietsveiliger te maken, tussen station Baanhoek en de Deltalaan.

Door Ditty Drenthe

"We zijn blij met deze avond", stelt Vincent Prins (CDA). "We hebben er via een amendement op aangedrongen dat de veiligheid van de fietsers langs de Craijensteijn nu al wordt besproken. Er ontstaan onveilige situaties door de smalle fietspaden, de drie scherpe bochten en de steentjes op de weg. De nieuwe sporthal en de brede school moeten goed bereikbaar zijn. Ik verwacht dat het aantal fietsers in de toekomst toeneemt."
Wethouder Aldrik Dijkstra heet de tientallen bezoekers welkom. "Laat uw licht schijnen over Craijensteijn en schrijf uw ideeën op. We zijn op zoek naar mensen voor de klankbordgroep. We willen dat het nieuwe plan breed gedragen wordt." Rietveld: "We hebben nog niks bedacht en staan nog aan het begin."

Er melden zich binnen een uur zes belangstellenden voor de klankbordgroep aan. Rietveld is verheugd over dit aantal.
Op een reactieformulier staat bij 'zeker niet doen': 'Vrachtverkeer (zwaar) door Craijensteijn. Wij hebben veel last van de trillingen en lawaai. Putten gaan stuk!'
Een moeder van een cliënt van de Merwebolder vult bij de kolom 'zeker doen' in: 'Een goede ingang mogelijk maken voor ASVZ.'
Op twee plaatsen aan de muur hangt een plattegrond met een overzicht van de wensen/reacties van de bewoners zoals die eerder zijn aangegeven. Eén van de punten is: 'geen standaard profiel hele weg'.
Wim de Vos woont in de Koningsweer en als hij uit zijn straat komt, wordt zijn zicht beperkt door een schuur of erfafscheiding. "Ik moet op het fietspad gaan staan om de bocht te kunnen zien. Als het fietspad weggaat, hoe kan ik de bocht dan nog zien?", vraagt hij zich af.

Joop Stam woont in de Beversweer en zit gebogen over de plattegrond van de woonwijk. "Als de bochten uit de Craijensteijn worden weggehaald, gaan de automobilisten niet zachter rijden. Ter hoogte van de Dorlandsweer is de bocht op de Craijensteijn te scherp. Iedere winter ligt er een lantaarnpaal om."

In september presenteert de klankbordgroep haar plannen.

Reageer als eerste
Meer berichten