Logo demerwestreek.nl


Prins Willem Alexanderschool wint zwerfafvalwedstrijd

Sliedrecht - "Van harte gefeliciteerd, jullie hebben het fantastisch gedaan!!". Met deze woorden feliciteerde wethouder Hanny Visser woensdagmorgen de kinderen van de Prins Willem Alexanderschool (locatie Prof. vd Waalslaan) met het winnen van de zwerfafvalwedstrijd. De kinderen ontvingen van Elise Lommers van de Kinderraad een cheque ter waarde van 10.497 euro voor een Smartenergy Floor 'Gamer': energieopwekkende tegels voor op het schoolplein waar de kinderen op kunnen springen, spelen en daarbij tegelijkertijd energie opwekken.

Zwerfafvalwedstrijd
Afgelopen weken hebben de leerlingen (groepen 6,7 en 8) van zeven Sliedrechtse basisscholen hard gewerkt om het meeste zwerfafval op te halen. In totaal zijn er 150 zakken zwerfafval opgehaald. De Prins Willem Alexanderschool locatie v.d. Waalslaan heeft 52 zakken zwerfafval (180 kilogram) ingezameld maar ook balken, een bezem, een tuinstoel, een speelgoedtractor, een kinderstoeltje, tuinhout, boxen, veel kartonnen dozen, kunstkerstbomen en nog veel meer.

Kinderraad
Met de overhandiging van de cheque is er een einde gekomen aan de opdracht van de Kinderraad 2016-2017. De kinderraad heeft zelf naar sponsors gezocht om het bedrag van 5.000 euro te verhogen. De prijs is daardoor mede mogelijk gemaakt door Kringloopwinkel Sliedrecht, Stichting de Kaai en Verheij Integrale Groenzorg. Na de zomervakantie worden de energieopwekkende tegels geplaatst en aangesloten.

Reageer als eerste
Meer berichten