Logo demerwestreek.nl


Anneke kreeg een warm afscheid. (Foto: Privé)
Anneke kreeg een warm afscheid. (Foto: Privé)

Anneke Konings-Kros krijgt warm afscheid als dirigent

GIESSENBURG - Na ruim 16 jaar stopt Anneke Konings-Kros als dirigent van het Leerlingenorkest van Da Capo. Vanwege drukke werkzaamheden moest zij deze keuze maken.

Zij heeft veel betekend voor de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo. Iedere donderdagavond wist zij met veel enthousiasme de jeugdige (en ook minder jeugdige) muzikanten van het Leerlingenorkest uit te dagen: het Leerlingenorkest als voorportaal voor het Groot Orkest. Bijna alle muzikanten in het Groot Orkest hebben onder leiding van Anneke het "muziekvak" geleerd.  
 
Op donderdag 6 juli kreeg Anneke tijdens haar laatste repetitie een warm afscheid. De woorden van oud-voorzitter Gerard Overmars en Ruth van Veldhuizen en Jemma den Breejen van de Jeugdcommissie vertelden alles over de waardering voor haar. Waardering voor haar kwaliteiten als docent en dirigent en vanwege haar warme betrokkenheid bij Da Capo. Anneke Konings-Kros gaf het dirigeerstokje over aan Marjolijn van der Lee. Zij begint op donderdag 24 augustus als dirigent van het Leerlingenorkest. We gaan met Marjolijn een mooie muzikale toekomst tegemoet. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten