Logo demerwestreek.nl


De 'ingepakte kastanjebomen' op de Stationsweg in Sliedrecht vallen op. Foto: Ditty Drenthe
De 'ingepakte kastanjebomen' op de Stationsweg in Sliedrecht vallen op. Foto: Ditty Drenthe

Bomen op de Stationsweg Sliedrecht tijdelijk ingepakt

Degene die regelmatig over de Stationsweg in Sliedrecht rijdt, fietst of loopt, zal het zijn opgevallen, dat de stammen van de grote kastanjebomen bekleed zijn met houten latjes. Eerst was de ene kant van de Stationsweg aan de beurt en later werd de andere kant aangepakt.

Door Ditty Drenthe

Sliedrecht - "De reden dat we de boomstammen 'tijdelijk hebben bedekt', is uit pure bescherming", vertelt Jeroen Sakko, beleidsmedewerker bij de gemeente Sliedrecht. "We willen natuurlijk uit alle macht voorkomen dat de bomen beschadigd raken."

Door de wortels en boomdruk verzakten de trottoirs in de loop van de tijd. Daarom worden de stoepen momenteel opnieuw betegeld. De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag en duren volgens Jeroen Sakko ongeveer tot de bouwvakvakantie.

"De ondergrondse infrastructuur is tijdens de bestratingswerkzaamheden ook meegenomen. De in de toekomst benodigde kabels zijn direct aangelegd. De Stationsweg is een drukke verkeersader vanaf de Parallelweg naar het centrum van Sliedrecht.

"Voor de voetgangers die vanaf het station Sliedrecht naar het centrum van Sliedrecht lopen en omgekeerd is het van belang dat de trottoirs op de Stationsweg weer goed begaanbaar zijn", stelt Jeroen Sakko.

Reageer als eerste
Meer berichten