Logo demerwestreek.nl


Wethouder Aldrik Dijkstra en communicatieadviseur Toya Wayers op de heupswing.
Wethouder Aldrik Dijkstra en communicatieadviseur Toya Wayers op de heupswing.

Gratis fitnessen langs de Tiendweg

Een nieuw fitnessparcours in Sliedrecht is donderdag onthuld. Dit is het resultaat van een initiatiefvoorstel van de gemeenteraad. Het college besloot daarop dat dit voor de zomer moest zijn aangelegd. "Prachtig om het resultaat nu te zien", stelt Vincent Prins (CDA-raadslid).

Door Ditty Drenthe

SLIEDRECHT - Het fitnessparcours langs de Tiendweg werd geopend door wethouder Aldrik Dijkstra. Samen met Toya Wayers (communicatieadviseur bij de gemeente Sliedrecht) maakte hij fiere zwaaien op de heupswing. "Het is een stevige outdoortraining", vindt Dijkstra. "Mensen die op de Tiendweg wandelen, joggen of fietsen kunnen direct gebruik maken van de toestellen, die op vier locaties zijn geplaatst. We bieden hen een unieke manier om gratis te sporten", zegt Toya Wayers.

De wethouder vervolgt: "Ik ben supertrots dat we in Sliedrecht dit mooie outdoor fitnessparcours hebben gerealiseerd. Het is een investering voor alle generaties. We prikkelen de mensen om te bewegen." Bij de locatie ter hoogte van de Reinenweer staan ook 'een evenwichtsbalk' en een toestel waar je je rug mee kunt 'liften'. De wethouder probeert de 'ruglift' uit. "Dit is best zwaar", concludeert hij.

Arjan den Otter, looptrainer bij trimclub ABC in Sliedrecht, motiveert de ruim twintig belangstellenden bij de opening om eerst een goede warming-up te doen, voordat zij op een toestel gaan trainen. Hij zat met Elly Korevaar en Martin Bons in de werkgroep, die de plannen voor het parcours samen met de gemeente hebben uitgedacht. "We hebben erop gelet dat er variatie in de toestellen is", vertelt Elly Korevaar. "Verder wilden we dat er op iedere locatie meerdere toestellen werden geplaatst. En natuurlijk moest het fitnessparcours voor iedereen bruikbaar zijn. Ik ben blij dat ik de mensen er al gebruik van maken."

De toestellen zijn van staal gemaakt en vergen weinig onderhoud. De borden met de instructies worden binnenkort geplaatst. Op de locatie bij de Reinenweer staan outdoor fitnesstoestellen en bij de Prickwaert staan calisthenics toestellen. Dit is een trainingsvorm met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. Arjan den Otter spreekt over zogeheten monkey bars. "De oefeningen die je op deze toestellen kunt doen, zijn behoorlijk zwaar." Martin Bons adviseert: "Gewoon de swing erin houden."

Ter hoogte van de Valkhof en de Stormrand kunnen sportievelingen zich ook uitleven. Onder het viaduct bij de Stationsweg zijn een ladder, kompas en cijferhokjes op het asfalt afgebeeld. "Hier kun je allerlei coördinatie-oefeningen doen", stelt Arjan den Otter. "Het gaat vooral om de balans."

Reageer als eerste
Meer berichten