Logo demerwestreek.nl


Tijdens de Dinnershow op 23 september kunnen mensen vanaf 18.00 uur genieten van veel spektakel. (Foto: Eline Lohman)
Tijdens de Dinnershow op 23 september kunnen mensen vanaf 18.00 uur genieten van veel spektakel. (Foto: Eline Lohman)

'Nog steeds dat verenigingsgevoel'

Zaterdag 23 september organiseert de jubileumcommissie van gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld-Giessendam een Dinnershow genaamd 'Centenario' in aanloop naar het 100-jarig jubileum van de vereniging in 2019. Tijdens de Dinnershow bij restaurant Kampanje kunnen mensen niet alleen genieten van een diner, maar ook van bijzonder entertainment. Zo komt meesterverteller en theatermaker Fred Delfgaauw langs en zangduo Zij van de Buren. Uiteraard zet OKK zich zelf ook in: de leden houden allerlei demonstraties en helpen zo mee om een spectaculaire show te geven aan het publiek, waaronder ook bedrijven.

Door Eline Lohman

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens de Dinnershow op 23 september kunnen mensen vanaf 18.00 uur genieten van veel spektakel. Voor 79 euro per persoon krijgen ze niet alleen een diner inclusief drankjes, maar ook allerlei optredens. Naast de optredens van Fred Delfgaauw en Zij van de Buren treden buutreedner Ton Groffen op en OKK zelf. Ook is er een kunstveiling onder leiding van een notaris, waarbij diverse kunstwerken van plaatselijke en regionale kunstenaars worden geveild.

Een leuke activiteit, maar er is nog een doel: geld binnenhalen voor de jubileumviering, vertellen Eelke Kraaijeveld en Will Langeveld enthousiast in de kantine van OKK. "Na ons 95-jarig jubileum hebben we gelijk een doorstart gemaakt naar de viering van het 100-jarig jubileum. We hebben de jubileumcommissie uitgebreid, om er met z'n allen een heel gaaf feest van te maken. Een geweldig eeuwfeest! Zo hadden we in totaal vijf jaar om geld binnen te halen."

Een van de activiteiten om aan geld te komen, is dus de Dinnershow. "Bestaande sponsoren en relaties wordt hiermee iets unieks geboden en we hopen dat ook andere bedrijven komen om een leuke avond te hebben en ons tegelijkertijd willen steunen." Alle bijdragen gaan in de spaarpot. De club zit nu op ruim 20.000 euro en hoopt minimaal 50.000 euro op te halen. "We hebben nu een heel mooie financiële basis voor de activiteiten, maar we willen nu ook onze echte droom waarmaken en iets jubileumwaardigs gaan neerzetten. Daarom is er zoveel mogelijk geld nodig."

Er staat al aardig wat op het programma van de jubileumviering: drie voorstellingen in de Wielewaal, een feest voor de leden met een weekend in Beekbergen, een expositie in De Koperen Knop, een receptie met afsluitend eeuwfeest, een sportevenement als cadeautje voor en met het hele dorp en niet te vergeten de organisatie van een Nederlands Kampioenschap in de Wielewaal. 

Will: "We willen met onder meer de Dinnershow de vereniging op de kaart zetten. Laten zien dat we een bloeiende vereniging zijn en niet alleen maar een sportvoorziening. Zodat mensen nog meer binding met OKK krijgen. Daarom bieden we mensen een programma dat past bij onze vereniging. Je moet wel bij je roots blijven."

Gymnastiekverenging OKK is opgericht op 1 oktober 1919. De oprichting vond plaats in het café Den Toom. De contributie werd vastgesteld op 40 cent per week. Bij de oprichting bestond de vereniging alleen uit een herenafdeling maar al snel werd een jongensafdeling opgericht. Inmiddels is de vereniging niet meer weg te denken uit Hardinxveld-Giessendam en is het de grootste vereniging daar met actieve leden, met een totaal ledenaantal van bijna 1.100. 

"Het leuke is dat we heel professioneel zijn, maar tegelijkertijd ook niet professioneel want er heerst nog altijd het echte verenigingsgevoel ondanks het hoge ledenaantal," zegt Will. Eelke sluit zich daarbij aan. "Op tweejarige leeftijd kwam ik hier op les en mijn zoontje zit nu ook bij OKK. Ik heb er veel vrienden gemaakt. Je moet het met elkaar doen. Het is een heel sociaal gebeuren. Met elkaar zorgen we ervoor dat jong en oud op een goede en leuke manier aan het sporten is."

Will is de kartrekker van het hele jubileumproject, benadrukt Eelke. Will: "Ik stop er veel tijd en energie in. Met de viering steken we als vereniging onze nek uit. Zo'n grote jubileumviering houd je niet heel vaak."

Voor de Dinnershow zijn nu 20 aanmeldingen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar 100jaar@okkhardinxveld.nl. Tot en met 21 september kunnen particulieren en bedrijven zich aanmelden.
 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox