Logo demerwestreek.nl


De oude keuken in Museum de Koperen Knop. (Foto: Privé)
De oude keuken in Museum de Koperen Knop. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Workshop Raad het Voorwerp in De Lange Wei

Museum De Koperen Knop en De Lange Wei werken samen in een workshop onder de titel Raad het Voorwerp. Op 26 september zijn mensen om 15.00 uur welkom restaurant De Boerse Pracht in De Lange Wei in Boven-Hardinxveld.

BOVEN-HARDINXVELD - De Koperen Knop beschikt over heel veel voorwerpen uit het verleden. Gebruiksvoorwerpen, siervoorwerpen, kunstvoorwerpen, maar ook meubels en documenten en nog veel meer. Een aantal ervan is opgenomen in de vaste collectie en tijdens de openingstijden te zien.

Maar ook in de museumdepots is heel veel materiaal opgeslagen. Elk van die voorwerpen is beschreven, zodat we later ook nog weten wat hun functie was. Want vaak weten we van die oudere spullen niet meer precies waarvoor ze dienden. Wellicht herkent u ze wel, maar blijft het daarbij.
 
Hanny Schouten, onder meer educatief medewerker van het museum neemt op 26 september een aantal van die gewone en ook bijzondere voorwerpen mee uit het museum. Voorwerpen die vroeger veel gebruikt werden, maar nu niet meer van deze tijd zijn. Hanny zal samen met haar collega Riet van den Heuvel, die voorwerpen op de workshop tonen en dan mogen alle aanwezige raden waar ze vroeger voor gebruikt werden.

Als dat is geraden zullen de beide dames van het museum meer vertellen over deze voorwerpen. Ongetwijfeld ontstaan er dan leuke gesprekken en blijkt dat u het zelf nog wel hebt gebruikt. Het gaat hierbij niet alleen om het zien van de voorwerpen, ze mogen ook worden bevoeld en natuurlijk benoemd, want voor diverse materialen bestaan verschillende namen.
 
Ook u bent van harte welkom om deze bijzonder interessante workshop bij te wonen. Zorg dat u op tijd bent, want we beginnen echt om drie uur. De ingang vindt u op het adres Rembrandthof 85. De entree bedraagt € 3,- en daar krijgt u koffie of thee voor, met wat lekkers erbij. Ongetwijfeld wordt het een gezellige en leerzame middag. Bij de realisatie van de workshop is ook Servanda betrokken.
 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox