Logo demerwestreek.nl


DJ Theo Peele heeft volgende week tussen 21.00 en 22.00 uur zijn jubileumshow van het hardrockprogramma. (Tekst en foto: Nanda van Heteren)
DJ Theo Peele heeft volgende week tussen 21.00 en 22.00 uur zijn jubileumshow van het hardrockprogramma. (Tekst en foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

MerweRTV begint aan nieuw seizoen

Sliedrecht - Stichting Merweradio, de lokale omroep van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, is sinds 1991 actief. De inwoners van beide dorpen worden via online kanalen, radio- en televisieprogramma's op de hoogte gehouden van wat er speelt in hun buurt. Wat wordt er dit seizoen allemaal aangeboden op de zender?

Tijdens de week van de lokale omroep, van woensdag 6 tot en met woensdag 13 september, staan alle lokale omroepen in het land in hun gemeente centraal. Er zijn voor de medewerkers cursussen te volgen in Hilversum, awards worden uitgereikt en lokale omroepen gaan met frisse moed hun nieuwe mediaseizoen in. Het baggerdorp heeft ook een eigen lokale omroep, MerweRTV.

Door optredens van bands, interviews met dorpsgenoten en gasten die langskomen is het elke keer weer een verrassing hoe het meubilair op de redactievloer staat. Publieke lokale omroepen, die gedeeltelijk gesubsidieerd worden door de gemeente, hebben als basistaak om hun doelgroep via hun kanalen op het gebied van informatie, cultuur en educatie te voorzien. MerweRTV houdt zich aan de regels van deze mediawet.

Een van de radio-deejays is Rotterdammer Enrico de Wolf: "Samen met Nanda van Heteren uit Sliedrecht presenteerde ik het radioprogramma Enrico&Nanda. Nu wij een tijdelijke stop hebben, mis ik het erg om dit deel van de Drechtsteden te voorzien van informatie en actualiteiten." Ook hoofd radio Erik Batenburg is zelf erg te spreken over de zender: "We zijn druk bezig met de digitalisering van onze omroep. Zo zijn we digitaal te ontvangen en zorgen we ervoor dat leuke fragmenten terug te vinden zijn op onze sociale media. Dat geeft een extra dimensie aan het maken van een goede uitzending, er is meer interactie met de doelgroep. Zo krijgen de vrijwilligers ook de credits die ze verdienen."

Ondanks dat de stichting van vernieuwing houdt en altijd op zoek is naar vers bloed, is de sfeer zo goed dat veel programma's al een lange tijd meedraaien. De Zendgroep Kerken is een vaste prik, net als de radioprogramma's op de vrijdagavond. Zo bestaat de radioshow MetalShock deze maand 25 jaar. DJ Theo Peele heeft volgende week tussen 21.00 en 22.00 uur zijn jubileumshow van het hardrockprogramma. "De muziek die wij draaien bindt elkaar. Ik vind het bijzonder om met elkaar de vrijdagavond te verzorgen. Iedereen is welkom en dat merk je in de studio. Het is een vrolijke bende," aldus José Kraaijeveld, hoofd van de vrijdagavondploeg.

Meer informatie over Stichting Merweradio:

Merwertv.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox