Dick van Kooten tijdens een signeersessie bij boekhandel De Gruijter in Sliedrecht. (Foto: Privé)
Dick van Kooten tijdens een signeersessie bij boekhandel De Gruijter in Sliedrecht. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Dick van Kooten in bieb

Dick van Kooten uit Sliedrecht geeft op woensdag 15 november in de bibliotheek in Sliedrecht een boekpresentatie over zijn eerder dit jaar uitgekomen boek 'Wereldreizen You...sit en andere (eigen)aardigheden in 57 landen'. Het boek mag gerust succesvol worden genoemd.

Door Eline Lohman

SLIEDRECHT – Het boek van de Sliedrechter gaat over allerlei dingen die hij met zijn vrouw meegemaakt heeft tijdens hun reizen. Van bijzondere ontmoetingen tot en met hilarische situaties. Met de bovengemiddelde reislust van de auteur en zijn vrouw is de kans groot dat je bijzondere dingen meemaakt. Want het stel is maar liefst in 57 landen geweest, zoals Bhutan, Zuid-Afrika, Honduras, Panama, Egypte, India en Australië. Van Kooten heeft al die ervaringen samengevat in 30 verhalen, voorzien van kleurenfoto's en scans van oude dia's. Het gaat over ontmoetingen, zoals met de premier van Bhutan, over taxichauffeurs zonder rijbewijs, over kampvuren, bijzondere dieren of huurauto's. "Ik merk dat mensen nog steeds veel belangstelling hebben voor mijn boek," vertelt Dick. "Ik doe geregeld signeersessies, laatst nog in Dordrecht en dan zijn er steeds vijf tot tien kopers. Het mooie van het boek is dat er nu ook een videolink in het boek zit, als extraatje. Toen de bibliotheek in Sliedrecht mij vroeg voor de boekpresentatie, leek het me wel wat. Mensen willen denk ik wel een idee krijgen van hoe een schrijver te werk gaat – meer achtergrond krijgen dan alleen het boek zelf."

De animo voor zijn boek kan Dick wel verklaren. "Het is een boek dat niet aan een bepaalde tijd gebonden is, maar natuurlijk moet het onderwerp mensen ook wel aanspreken. Mensen houden van reizen, maar mijn boek gaat over meer dan alleen bestemmingen. Dan wordt het namelijk vaak saai. Er zit veel humor in en er komen aardig wat anekdotes in voor. Dat scoort, merk ik." Het smaakt naar meer, want Dick is alweer bezig met schrijven. Maar verrassend genoeg gaat het dit keer niet om een reisboek. De nieuwste pennenvrucht van de Sliedrechter moet 'thrillerachtig' worden.

"Ik ben bezig met een roman, die richting thriller gaat. Een heel ander genre! Ik had nooit serieuze plannen om een roman of thriller te schrijven, maar nu wel. Ik heb het nog niet af – ik ben er net mee begonnen." De boekpresentatie in de bibliotheek vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. De entree is gratis. Na afloop is er gelegenheid een gesigneerd boek te kopen voor €16,50. Een voorproefje is vast te vinden op de website van Dick van Kooten, www.dickvankooten.nl.

Meer berichten