Logo demerwestreek.nl


In museum Het Voorhuis is de schrijfkamer van auteur J.W. Ooms nagebootst.
In museum Het Voorhuis is de schrijfkamer van auteur J.W. Ooms nagebootst. (Foto: Ditty Drenthe)

Winteruitstapjes dichtbij huis

In de winterperiode is er genoeg te doen in de regio. Een overzicht van regionale winteruitstapjes.

REGIO - In museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam kunnen iconenliefhebbers tot 20 januari hun hart ophalen bij de expositie Iconen – Hemelse kleurenpracht. Een unieke kunstuiting uit Rusland en andere Oost-Europese landen. Op 6 januari zijn er demonstraties ter gelegenheid van Driekoningen. Op 13 en 20 januari worden er rondleidingen gehouden. De expositie Goed Belicht loopt van 1 februari tot en met 3 maart. De amateurkunst krijgt een verkoopexpositie in het museum. Foto's en ruimtelijk werk. Deelnemers kunnen zich tot en met 13 januari aanmelden. Het werk moet direct te plaatsen of op te hangen zijn. Museum De koperen Knop is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 -17:00 uur en op zaterdag van 11.:00 - 17:00 uur. www.koperenknop.nl.

In museum Het Reghthuys in Giessenburg is tot en met 6 januari een overzichtstentoonstelling van de kantklossers uit de regio te bezichtigen. Van 20 januari tot en met 28 april wordt de tentoonstelling 'Water in de waard' geëxposeerd. Deze audiovisuele tentoonstelling toont de watersnoodrampgebeurtenissen in de Alblasserwaard. Museum Het Reghthuys is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 13:30 - 17:00 uur. www.museumhetreghthuys.nl.

In museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf zijn tot en met 10 februari breiwerken van Joke Blokland te bewonderen. Een inspiratiebron voor iedere handwerkliefhebber. Op 27 januari houdt Joke Blokland breispreekuur. Op de laatste expositie dag is er een modeshow. Museum Het Voorhuis is elke zaterdagmiddag van 14:00 - 16:30 uur en iedere derde dinsdag van de maand van 14:00 - 16:30 uur geopend. www.binnenwaard.nl.

Thuisblijven is ook een optie. Met het Dordrechts Winterboek kom je vele winteruurtjes door. Een kijk- en leesgenot met winterse knutseltips, puzzels, wintergerechten, foto's, tekeningen en Dordtse verhalen en gedichten. Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht. www.vvvdordrecht.nl.

Vanuit de luie stoel kun je de Dordtse highlights zelfs virtueel bezoeken. Op Dordrechttoer.nl bekijk je via interactieve foto's unieke plekjes in Dordrecht.

Wil je buiten koken? Dat kan, zelfs in de winter. Koken op houtvuur in het hartje van de Biesbosch is een unieke belevenis. Een workshop van 2,5 uur, waarin een eenpansgerecht wordt bereid. Het spektakel duurt van 15.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer info op
Beleefdebiesbosch.nl.

Meer berichten
Shopbox