Logo demerwestreek.nl


Jeugdschaker Andrew Mensing.
Jeugdschaker Andrew Mensing. (Foto: pr)

Jeugdtalent Andrew Mensing wint Eindejaarstoernooi

Sliedrecht - Jeugdtalent Andrew Mensing is de verrassende winnaar geworden van het eerste Eindejaarstoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht. Op de tweede en laatste avond wist Andrew alle vier partijen te winnen en bleef met 5,5 uit 7 zijn achtervolgers een vol punt voor.

Het Eindejaarstoernooi is een groot succes geworden. De laatste avond kwamen maar liefst 32 schakers voor een paar gezellige potjes schaak, maar ook voor de oliebollen en appelflappen die door de vereniging gratis werden uitgedeeld.
Ook deze avond werden rapidpartijen gespeeld met een verplichte opening. Andrew Mensing liet zich niet van de wijs brengen door de - soms dubieuze - openingen en speelde al zijn tegenstanders van het bord.
Achtereenvolgens kwamen het Wolgagambiet, de Grob-attack, de Kasparovvariant in de Aljechin en de Amsterdamse variant in de Van 't Kruijs opening aan bod. Sommige spelers wisten de varianten goed te spelen, maar de meesten hadden moeite met de onorthodoxe stellingen waar vanuit moest worden gestart.

William Gijsen werd keurig tweede in de ranglijst en verloor alleen van Andrew. Ook Wim Pool en Jerry van Rekom hadden slechts één verliespartij, maar hadden iets minder weerstandspunten.
Een mooie 11e plaats was er voor Jurgen de Haan die, als hij alle zeven ronden had gespeeld, zeker hoger was geëindigd, want met 3,5 uit 4 had hij een goede avond.
Het idee om met verplichte openingen te spelen zal zeker opnieuw worden toegepast, waarschijnlijk op de slotavonden van het seizoen, eind juni 2018.

Meer berichten
Shopbox