Logo demerwestreek.nl


Foto: collega architect.

Architectenbureau Van Hunnik, de Driemaster en OKK werken samen

Hardinxveld-Giessendam - Gymnastiekvereniging OKK, basisschool de Driemaster en architectenbureau Van Hunnik, Lambrechts en Overduin, architecten AVB-BNA, zijn een unieke samenwerking aangegaan. Al een aantal jaren verzorgt OKK de Koningsspelen voor een aantal kleutergroepen van de Driemaster. Vanuit dit project groeide de wens om meer samen te werken op het gebied van bewegen. Echter de financiën vormden, zoals vaker het geval is, een belemmering.

Na brainstormen over een mogelijke oplossing kwam het idee op om een sponsor te zoeken voor een totaal pakket van het nijntje beweegdiploma. Dat houdt in dat een gecertificeerde lesgever van OKK aan een kleutergroep van de Driemaster 20 keer een gymles geeft en dat deze lessenserie wordt afgesloten door het halen van het beweegdiploma. Ook werd in de begroting het aanschaffen van een Keg-mat opgenomen, zodat het rollen niet alleen voor deze lessen en deze groep makkelijker te oefenen is maar dat er na het project ook iets voor de kinderen op de school achterblijft.

Tijdens het nadenken over een mogelijke sponsor kwam architectenbureau Van Hunnik, Lambrechts en Overduin in beeld omdat dit bureau het ontwerp van de uitbreiding van het OKK gebouw heeft gemaakt. Architect Jan van Hunnik had niet veel tijd nodig nadat hem gevraagd werd of zijn bedrijf het bedrag wilde sponsoren. Jan draagt jeugd en bewegen een warm hart toe en ook het doel 'motorische vaardigheden ontwikkelen - opdat kinderen gezonder opgroeien' onderschrijft hij van harte.

Basisschool de Driemaster en OKK zijn heel blij met deze wijze van sponsoring. Het levert een win-win situatie op voor meerdere partijen. OKK kan nijntje beweeglessen geven en wellicht zijn er kleuters die deze manier van gymlessen zo leuk vinden dat ze lid van OKK worden. De school kan zien hoe er beweeglessen gegeven worden aan kleuters waarbij allerlei vaardigheden worden geoefend. Onderwijzer en trainster kunnen zien welke kinderen extra oefening nodig hebben en daarop inspelen door met de ouders in gesprek te gaan en de kleuters al op jonge leeftijd door te sturen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut waardoor een grotere achterstand wordt voorkomen. Het architectenbureau draagt door de jarenlange band met OKK graag bij aan dit maatschappelijke doel. Alle betrokken partijen kijken uit naar een fijne en sportieve samenwerking. De eerste les vindt maandag 15 januari plaats.

Meer berichten
Shopbox