De Biesbosch kan nieuwe gidsen gebruiken. Een cursus start in maart. (Foto: Nationaal Park De Biesbosch)
De Biesbosch kan nieuwe gidsen gebruiken. Een cursus start in maart. (Foto: Nationaal Park De Biesbosch)

Nieuwe Biesboschgidsen gezocht

Regio - De gidsen van Nationaal Park De Biesbosch leiden met veel enthousiasme publiek rond in de prachtige natuur. Hierdoor kunnen veel mensen, zowel jong en oud, genieten van de mooie verhalen van de Biesbosch. Gezien de grote belangstelling voor deze excursies start het Nationaal Park in maart 2018 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.


De opleiding bestaat in totaal uit 15 bijeenkomsten en loopt van maart tot en met september. De cursusavonden vinden plaats op de maandag- en woensdagavonden.
Omdat de gidsen uit een ruim gebied om de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten zowel aan de Brabantse als de Hollandse kant gehouden, met als locatie de beide bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesboschmuseum in Werkendam. De excursies vinden plaats op de zaterdagochtend.
Het cursusprogramma is gericht op het vergroten van de natuurkennis van de Biesbosch en het leren hoe je het publiek zo goed mogelijk de natuur kan laten beleven. De excursies binnen de opleiding zijn bedoeld om de theorie ook werkelijk in het veld in de Biesbosch toe te passen. De cursisten leren hierdoor het gebied beter kennen.


De cursusorganisatie is in handen van IVN, Staatsbosbeheer en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch in samenwerking met enkele ervaren Biesboschgidsen. Er wordt een bijdrage van 150 euro per persoon gevraagd voor deelname aan deze cursus. Cursisten kunnen na twee jaar actief te zijn als Biesboschgids het bedrag voor de helft terug krijgen van de organisatie.

Iedereen die geïnteresseerd is in het volgen van de opleiding tot Biesboschgids, moet voor 14 februari een email sturen met alle contactgegevens met daarbij een korte motivatie naar:
Wim Ruis, IVN, Coördinator Educatie Nationaal Park De Biesbosch, w.ruis@ivn.nl, tel. 06 462 507 35 .

Aan de cursus kunnen zo'n 25 personen deelnemen. Na aanmelding volgt een intakegesprek met Staatsbosbeheer of Parkschap.

Meer berichten