Huisartsen Gwenda van Affelen van Saëmsfoort (links) en Cees Vos. (Foto: Jelle den Toom)
Huisartsen Gwenda van Affelen van Saëmsfoort (links) en Cees Vos. (Foto: Jelle den Toom) (Foto: Jelle den Toom)

Huisartsen bundelen krachten

Sliedrecht - Huisarts Cees Vos runt zijn huisartsenpraktijk sinds 1 januari 2018 niet meer in zijn eentje. Huisarts Gwenda van Affelen van Saëmsfoort is met ingang van dit kalenderjaar mede-eigenaar van de praktijk. Zij gaan samen als maatschap verder.

Voor beiden is het een bijzondere fase. Van Affelen van Saëmsfoort heeft tijdens haar opleiding stage gelopen bij Vos en is nu een maand de mede-eigenaar van de praktijk in het Medisch Centrum Thorbecke aan de Thorbeckelaan 122C in Sliedrecht. Hiervoor werkte ze al zeven jaar als vaste waarnemer van Vos. Voor hem komt er een einde aan een tijdperk, waarin hij 30 jaar een solopraktijk had.

"In 1987 nam ik de praktijk van huisarts D.A.J. Broere over", vertelt Vos. "Nu is er alleen geen sprake van een overname. We gaan samen verder", legt hij uit. Van Affelen van Saëmsfoort studeerde net als Vos aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij is in maart van 2018 acht jaar huisarts.

Voor de patiënten verandert er weinig, nu de huisartsen de handen ineen slaan. "Zij hebben nu de keuze uit dokter Vos en dokter Van Affelen van Saëmsfoort", leggen ze uit. "Achter de schermen verandert er wel het nodige. Zaken als administratie verdelen wij nu. Maar daar merken de patiënten niets van."

Overeenkomsten

De band tussen de huisartsen was ook tijdens de stageperiode al goed. "We hebben allebei onze eigen stijl, maar die sluiten goed bij elkaar aan", zegt Vos. "We leggen de lat hoog, werken zorgvuldig en secuur en de patiënt staat bij ons voorop. We kijken daarbij ook naar de achtergrond, want als iemand naar de dokter gaat dan houdt dat meerdere mensen bezig. Die overeenkomsten hebben wij", vult Van Affelen van Saëmsfoort aan.
Beiden vinden het fijn dat ze met elkaar kunnen sparren en elkaar om advies kunnen vragen. Dat kan overigens ook bij huisarts Bijl, huisarts Spaan en huisarts De Sterke. Ook zij zijn in het MC Thorbecke gevestigd. Het Medisch Centrum is op 30 oktober 2001 ontstaan nadat vier solohuisartsenpraktijken en een nieuwe apotheek in één nieuw en modern gebouw zijn gaan werken. Behalve huisartsen, apothekers en assistentes zijn in het Medisch Centrum ook een aantal praktijkondersteuners en podotherapeuten te vinden.

Naambordjes

De naambordjes in het MC zullen binnenkort worden aangepast. De naam van huisarts Van Affelen van Saëmsfoort staat namelijk nog niet op het bordje van de praktijk. "Daar wordt aan gewerkt. We hebben wel een groter naambordje nodig", besluiten de huisartsen gevat.

Meer berichten