Foto: Yvonne Vogel

Fit By Tom biedt training op maat

Sliedrecht - Hij liep eerder al met succes stage bij sportschool BE THERE en nu hij klaar is met zijn opleiding gunnen eigenaren Peter Elschot en Bernadette Brus hem letterlijk en figuurlijk de ruimte om zijn dromen waar te maken. Tom Wulfse is van plan om die met Fit By Tom snel te gaan verwezenlijken.

Personal training, jeugdtraining, groepstraining, privétraining op afspraak en seizoenstrainingen: Fit By Tom biedt het allemaal. In de sportschool aan Kerkbuurt 83 in Sliedrecht hoopt hij zoveel mogelijk mensen te helpen met het bereiken van hun sportieve doelen. Met de jaarwisseling nog niet zo heel lang geleden, druppelden er de afgelopen tijd al verschillende aanvragen binnen van zowel mannen als vrouwen die fitter en/of slanker worden als goed voornemen in de praktijk willen brengen. Tom helpt daar graag bij, op een manier die bij het individu past. "Tijdens mijn stage bij BE THERE heb ik geleerd hoe om te gaan met de meest uiteenlopende persoonlijkheden. Sommigen zijn gebaat bij een strakke, wat strengere aanpak, terwijl anderen daar juist helemaal van dichtslaan. In zulke gevallen werkt een lossere benadering veel beter. Van nature ben ik trouwens ook helemaal niet zo'n schreeuwer. Nee, ik ben verre van een drill instructor. Mensen moeten vaak al een drempel over op het moment dat ze besluiten naar een sportschool te gaan. Dan is het veel waardevoller om klanten op hun gemak te stellen en aan te voelen hoe zij graag benaderd willen worden."

Tijdens zijn sportopleiding aan het Da Vinci College behaalde Tom diverse relevante diploma's. Hij is breed opgeleid en geschoold. Dat komt nu goed van pas bij zijn werk. "Ik ben zelf allround en daarnaast is de kracht van Fit By Tom dat de lijnen met Bernadette en Peter natuurlijk heel kort zijn. Zij zijn respectievelijk gewichtsconsulente en fysiotherapeut, dus eventueel doorverwijzen gaat heel eenvoudig. Andersom natuurlijk ook."

Tom merkt dat steeds meer sportievelingen de meerwaarde van goede begeleiding in de sportschool of zelfs personal training weten te waarderen. "Het stempel van 'luxe' en 'decadent' is er wel vanaf. Er zijn genoeg verhalen van mensen die een jaar aan het tobben zijn bij ketens als Basic-Fit en na die periode tot de conclusie komen dat er eigenlijk niet veel is bereikt. Bij Fit By Tom staat sporten met een doel centraal. Die doelen kunnen heel verschillend zijn. Zo begeleid ik op woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur jongeren vanaf 14, 15 jaar. Ik heb ook nog het idee om later misschien met een nog jongere doelgroep te werken. Bijvoorbeeld kinderen die in groep 8 van de basisschool zitten en zich zelfverzekerder willen voelen bij de aanstaande stap naar de middelbare school. Maar ik sta net zo graag de doelgroep tussen 35 en 65 jaar bij. Afvallen, een betere conditie krijgen, voorbereiden op een marathon: er is altijd een plan op maat te maken." Er zijn in Sliedrecht best wat sportscholen en personal trainers te vinden, maar Tom heeft goede hoop dat zijn bedrijfje een succes wordt. "Ik heb vertrouwen in eigen kunnen. Tijdens mijn stageperiode bij BE THERE had ik al heel snel een enorm leuke klik met alle klanten. Ze stelden zich open en gaven mij hun vertrouwen. Dat is heel bemoedigend geweest."

Meer berichten