Foto: Jeroen Verbueken

Test met elektrische Wijkhopper in Sliedrecht

Sliedrecht - Vandaag, op maandag 5 februari, is aan de Lijsterweg in Sliedrecht de elektrische Wijkhopper gepresenteerd.

De wijkhopper een elektrisch voertuig die geschikt is om inwoners met een beperking comfortabel en snel vervoer te bieden voor korte afstanden binnen Sliedrecht.
Om te weten te komen wat de voordelen zijn van de Wijkhopper, is er een preofperiode van drie weken, die vandaag van start is gegaan.


De Wijkhopper is een alternatief voor de Drechthopper voor korte ritten in de wijk. De ritten worden gereden met een elektrische wagen, in plaats van de reguliere taxibus. Dit is een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief voor korte afstanden.
Voor reizigers betekent het dat ze sneller van A naar B kunnen en dat ze kort van te voren (tot een half uur) een rit kunnen bestellen.
De regie van de test ligt bij Stroomlijn, de mobiliteitscentrale van de Sociale Dienst Drechtsteden die sinds 2017 het Drechthoppervervoer organiseert.


Uit de test moet blijken wat klanten van het gebruiksgemak en comfort van dit vervoersalternatief vinden en of er een voorkeur is voor een bepaald model voertuig. Ook aan de chauffeurs wordt gevraagd wat hun ervaring met de wagens is. Aan de hand van de testresultaten wordt besloten of en hoe het concept Wijkhopper verder wordt doorontwikkeld. De verwachting is dat de vraag naar collectief vervoer de komende jaren gaat stijgen.

Uit ritgegevens van de Drechthopper blijkt dat bijna de helft van de ritten korte ritten zijn binnen een straal van 5 tot 7 kilometer. Dit komt neer op 10- tot 14-duizend ritten per maand. Het doel is om deze ritten slimmer en goedkoper te kunnen organiseren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Meer berichten