Els Planken uit Sliedrecht wil als pedicure aan de slag.
Els Planken uit Sliedrecht wil als pedicure aan de slag. (Foto: Ditty Drenthe)

Baanbreker: Els zoekt parttime job receptioniste

Sliedrecht - Een nieuwe rubriek in De Merwestreek: lezers op zoek naar werk kunnen zich hier presenteren. Deze week: Els Planken (49) uit Sliedrecht. Zij heeft vijftien jaar in de terminale thuiszorg gewerkt en gooit het roer om. "Ik heb het werk altijd met veel liefde gedaan, maar ik wilde iets anders gaan doen." Els heeft flink in zichzelf geïnvesteerd. Ze heeft vorig jaar maar liefst twee opleidingen succesvol afgerond. Ze is gediplomeerd pedicure en kan direct aan de slag als receptionist/telefoniste.

Door Ditty Drenthe

Els Planken wil aan de slag als ambulant pedicure. Ze heeft een auto en kan doordeweeks mensen in de regio thuis een pedicurebehandeling geven. Daarnaast wil ze graag parttime als receptioniste/telefoniste werken. "Ik kan goed luisteren en ik ben empatisch. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij." Els beheerst Word, Outlook en Excel goed. Tijdens haar opleiding telefoniste/receptioniste heeft ze geleerd om licht administratieve taken te verrichten. "Ik wil graag zo snel mogelijk aan het werk in de regio. Ik ben bereid om eventueel een aanvullende cursus of opleiding te volgen. Ik heb als telefoniste/receptioniste bij een zorginstelling gewerkt. Dus ik heb de nodige werkervaring. Ik moest er even over nadenken of ik aan deze nieuwe rubriek in De Merwestreek mee wilde werken, maar het is een unieke mogelijkheid om een mogelijke baan te vinden. Dus, wie weet! "

Combinatie

"Ik streef naar een combinatie van deze twee jobs. Ik heb het bedrijfje 'De Voetmaat' opgericht. Ik bied mensen in Sliedrecht en omgeving thuis een pedicurebehandeling aan." Els is aangesloten bij ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicures. "Mensen kunnen doordeweeks tussen 10 en 20 uur een afspraak voor een pedicurebehandeling met mij maken. Ik knip nagels, haal eksterogen en likdoorns weg, snijd eelt weg en behandel ingegroeide nagels. Natuurlijk geef ik mijn cliënten ook een voetmassage. Ik heb al mijn werkmateriaal tijdens de thuisbehandeling bij de hand. Ik neem ook een behandelkrukje mee. De cliënt kan daar zijn voet op leggen. Ik reserveer voor iedere klant ongeveer een uur, inclusief reistijd. De exacte duur van een behandeling is uiteraard afhankelijk van de aard van de klachten."

Actie

Els rekent normaliter 25 euro voor een behandeling, maar speciaal voor de lezers van De Merwestreek biedt zij een volledige pedicurebehandeling voor slechts 15 euro aan. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken via: www.devoetmaat.nl. Bij de thuisbehandeling moet de cliënt dit krantenartikel tonen. De actie duur tot en met 30 april 2018.

'Gastvrouw'

"Ik zorg graag voor mensen. Daar word ik blij van. Als pedicure vind ik het fijn om bijvoorbeeld iemand van een pijnlijke ingegroeide nagel te verlossen en als receptioniste/telefoniste beteken ik op een andere manier weer iets voor mensen. Ik ben een soort 'gastvrouw' en bied bezoekers een kopje koffie aan en ik verwijs ze door naar de juiste afdeling of persoon."

Reacties

"Ik wil graag werken. Mocht een potentiële werkgever mij willen benaderen dan kan hij/zij mij mailen via elsplanken@gmail.com."

Meer berichten