Open repetitieavond van Afrokoor Niyah Ubuntu

Hardinxveld-Giessendam - Afrokoor Niyah Ubuntu houdt op dinsdag 6 maart een open repetitieavond. Het koor bestaat alweer ruim zeven jaar en ze zingen nog steeds met veel plezier. De Afrikaanse liedjes begeleiden vaak sociale bijeenkomsten; geluk, verdriet, lof van het universum, strijd voor mensenrechten, verhalen en lyrische emoties. Alles is toevertrouwd aan het lied. Het ritme speelt een belangrijke rol, herhaling wordt vaak gebruikt als basis van de voorzanger. Het bewegen en lichaamspercussie zoals handgeklap en voeten stampen hoort hierbij.

Dirigent Boaventura (Bobby) Gouveia begeleidt het koor met passie en brengt met eindeloos geduld het echte Afrikaanse timbre bij; warm en puur, recht uit het hart gezongen. Zijn enthousiaste manier van dirigeren en de Afrikaanse klanken maken dat de liedjes in de repetitie tot grote saamhorigheid leiden.

Het koor wil dit graag delen. Op 6 maart staan de deuren open aan de Breedeway 1a in Hardinxveld-Giessendam.

Inmiddels heeft het koor de cd "Wema Afrika' uitgebracht, die te bestellen is bij: Eja Kuipers (tel. 06-24833262) en Tineke v.d. Vreede (06-20494915).

Meer berichten