Gerda Koppelaar en Marjolein de Gruijter staan aan het roer. (Foto: Privé)
Gerda Koppelaar en Marjolein de Gruijter staan aan het roer. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Saar aan Huis gestart in regio

Op 1 januari is 'Saar aan Huis' van start gegaan in de Drechtsteden/Gorinchem en omgeving. Gerda Koppelaar en Marjolein de Gruijter staan aan het roer van deze vestiging.

REGIO - Saar aan Huis is een organisatie die mensen allerlei vormen van hulp biedt om zo aangenaam en onbezorgd mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook gezinnen waarbij tijdelijk ondersteuning nodig is. Ouderen blijven langer thuis wonen en velen willen en kunnen dat ook, maar daarbij is meestal wel wat extra hulp nodig. Zeker als er sprake is van dementie.

Die hulp kan niet altijd geleverd worden door kinderen of vrienden, zij werken of wonen ver weg, mantelzorgers raken overbelast. Ook ziekte in een gezin kan een probleem geven doordat de partner werkt en de kinderen uit school gehaald moeten worden, eten gekookt moet worden etc. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing. Het kan gaan om licht huishoudelijk werk, persoonlijke verzorging, begeleiding bij doktersbezoek, boodschappen doen en maaltijden bereiden, nachtzorg, maar ook om een spelletje doen of helpen bij de administratie. De zorgvragers krijgen altijd hulp van dezelfde 'Saar' die ze zelf uit een bestand van verzorgers hebben gekozen. Saar aan Huis is een franchise-onderneming met 25 vestigingen verspreid over Nederland. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar deze vorm van kwalitatief hoogwaardige zorg op maat, is gestart met een vestiging in de Drechtsteden/Gorinchem.

De vergoeding voor een Saar is afhankelijk van de zorgvraag. Het bedrag kan uit eigen middelen betaald worden, maar ook uit PGB, MPT, VPT en vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Vanwege het groot aantal zorgvragen zijn we op zoek naar Saars, zowel man als vrouw. Mocht u opzoek zijn naar een mooie invulling voor uw vrije tijd en zoekt u nuttig werk met een gunstig uurtarief. Heeft u affiniteit met (mantel)zorg ouderen of gezinszorg. Mailen naar drechtsteden@saaraanhuis.nl of aanmelden via de website, www.saaraanhuis.nl.

Meer berichten