De ingebrachte kunst in uiteenlopende stijlen kenmerkt zich door recent en nieuw werk en komt samen in de collectie. (Foto: Privé)
De ingebrachte kunst in uiteenlopende stijlen kenmerkt zich door recent en nieuw werk en komt samen in de collectie. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Nieuw: kunstgalerie op Graanbuurt

Met de komst van kunstenaarscollectief Friends of Art is de Graanbuurt in Giessenburg een kunstgalerie rijker.

GIESSENBURG - De ingebrachte kunst in uiteenlopende stijlen kenmerkt zich door recent en nieuw werk en komt samen in de collectie in de rietgedekte herberg 't Pinkeveer in de Dickens-achtige Kolenbeurs. Het idee achter de kunstpresentaties van Friends of Art is het realiseren van de kick off van nieuw werk. Heeft een kunstenaar zijn of haar werk klaar dan blijft het niet in eigen atelier, maar wordt er direct een release van gemaakt naar de achterban: de 'vrienden van Friends of Art'.

"De bijzondere sfeer is meteen voelbaar voor wie lekker door de Graanbuurt dwaalt," vindt John de Gelder, inwoner van Giessenburg en initiatiefnemer van het kunstenaarscollectief. "Of je nu een romanticus bent of een pragmaticus, je ervaart de vleug bohemien en proeft de rijke historie van de oude panden en in authentieke stijl nagebouwde gevelpandjes. Net zoals je op een kunstwerk verliefd kan worden, word je dat op de Graanbuurt."

John liet zijn oog vallen op de rietgedekte herberg 't Pinkeveer. "Een uniek historisch pandje, tot in de finesses nagebouwd door bedenker en eigenaar Jan Boer. Samen met een cluster van andere gevelpandjes in klinkerstraatjes vormt het de Kolenbeurs. Wat een mooie kans om ons hier te kunnen presenteren," vindt John. Tot de nok toe gevuld met oude bouwmaterialen en brocante trekt het historische bouwwerk bezoekers van heinde en verre. "Met op de gevel in Jugendstil-letters het woord 'samenwerking'," lacht John.

"Dat is precies de gedachte achter Friends of Art. Wat toen gold, geldt nog steeds: samen kom je verder. Kunstenaars én vrienden van de kunst, wij brengen ze samen in de Graanbuurt in Giessenburg. Hier staat beleving voorop. Je kunt er urenlang ronddolen. En nu is het zover, ook de kunst heeft een plek gevonden in de Graanbuurt. Mijn motto voor iedereen die de kunst omarmt is: kom, loop binnen, de deur staat open, kijk en geniet, kunst is voor iedereen."

Meer berichten