Foto: pr

Ode aan Blondie in The Moonshine

Sliedrecht - In The Moonshine in Sliedrecht speelt zaterdag 10 maart Back to Blondie.

Hoewel Blondie vele hits op haar naam heeft staan kunnen maar weinigen deze opnoemen. Bij de eerste maten van deze nummers komt echter al snel een 'Oh ja, die is ook van hun' en dus gaan we ze allemaal eens lekker herbeleven met een tribute van formaat, Back to Blondie.

Het is 1974 als Blondie wordt opgericht in New York en Andy Warhol het uiterlijk bedenkt van Debby Harry. Nadat de band in 1978 in Europa doorbreekt met het Buddy Holly-achtige nummer 'Denis' (Plastic Letters) volgen de albums 'Parallel Lines', 'Eat to the beat' en 'Autoamerican'. Hiermee vestigt de van oorsprong punkrockband definitief haar naam en scoren ze vele wereldhits. Na een periode van afwezigheid komt de band in 1999 terug en scoort met het nummer Maria meteen een nummer 1 hit. Tot op de dag van vandaag tourt Blondie de wereld rond en in april 2017 kwam het 11e (!) studioalbum uit onder de titel Pollinator.

Ode

Back to Blondie brengt een ode aan Blondie in de sound en stijl van jaren '70 en begin '80. De band is in 2015 opgericht door Roelof Koelman (drums) en Menno Bemelmans (bas) nadat eerstgenoemde al 9 jaar met het idee rond liep maar er steeds weer iets tussen kwam. Nadat er tijdens de eerste ontmoeting direct een klik was tussen de twee waren Maarten Belgers (gitaar) en Eric van der Kemp (toetsen) vrij snel gevonden. De zangeres liet echter wat langer op zich wachten, maar dit was het zeker waard. Kitty Lanters zingt niet alleen als Debby Harry, ze kruipt in haar huid. Net als de andere muzikanten overigens, want dat is wat Back to Blondie neerzet: Een show met enorm veel enthousiasme, creativiteit en plezier maar ook met aandacht voor presentatie én publiek.

De eerste set begint om 22.00 uur en de entree is in The Moonshine altijd gratis.

Bekijk hier alvast een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=CtD9JCJUZAM

Meer berichten