Foto: Jeroen Verbueken

Man aangehouden voor brandstichting in Sliedrecht

Sliedrecht - Een man is vandaag, woensdag 7 maart, aangehouden voor brandstichting in en bij zijn portiekwoning en het rijden onder invloed aan de Prof.Kamerlingh Onneslaan in Sliedrecht.

De man hand een deken in brand gestoken en van het balkon aan de voorzijde van de portiekwoning naar beneden gegooid. De brandende deken viel bij de onderburen op het balkon. Daarna vluchtte de man op zijn sokken in zijn auto weg.

Buurtbewoners belden snel de hulpdiensten die met spoed naar de woning kwamen en de brand konden blussen. Toen het vuur uit was, kwam de bewoner ineens weer aanrijden en wilde zijn woning weer binnen gaan. Hij werd echter tegen gehouden door de politie en werd aangehouden voor brandstichting.

Blaastest

Omdat de man ook naar alcohol rook en met zijn auto aan was komen rijden, wilde de politie de man ook een blaastest laten doen. Dit lukte echter niet en de politie zal later proberen om de man op het politiebureau in Dordrecht een blaastest te laten doen.

Probleemadres

Het adres waar de man woont is volgens buurtbewoners al jaren een probleemadres waar vaak politie op af moet voor verschillende meldingen. Ook de wijkagent vertelde dat ze al vaak met de man te maken hebben gehad.
In de woning van de man zijn ook wat brandsporen gevonden. De woning is zwaar verwaarloosd.

Meer berichten