Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Sliedrecht - Veilig Verkeer Nederland houdt op dinsdag 24 april samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een 'Opfriscursus Rijvaardigheid'.

Voor verkeersdeelnemers wordt deelname aan het verkeer steeds ingewikkelder. Dit heeft verschillende redenen, zoals de toenemende drukte in het verkeer; de invoering van nieuwe verkeersregels en ook de vermindering van lichamelijke functies, zoals gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Het doel van deze cursus is senioren zo lang mogelijk veilig en mobiel houden in het verkeer.
De cursus wordt gehouden in De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Aanmelden kan voor de ochtendsessie (van 8.30 tot 12.00 uur) of de middagsessie (van 13.00 tot 16.30 uur).

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals 'het nieuwe rijden' krijgen volop de aandacht.
Bovendien wordt een ogen-, gehoor- en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt de deelnemer in zijn eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt hij of zij een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in het rijgedrag en routine verbeterd kunnen worden.
Deelnemers krijgen een bewijs van deelname en een naslagwerk mee naar huis, om de persoonlijke adviezen nog eens na te kunnen lezen. Voor alle duidelijkheid: deze rijtest is géén examen en niet verplicht. Deze cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs!

De cursus is voor iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in Sliedrecht. Deze uitnodiging geldt ook voor uw (eventuele) partner met een leeftijd van 65 jaar en ouder.
Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via werkgroepsenioren@kpnmail.nl, 0184 68 53 17.
Deelname kost 15 euro te betalen bij aanvang van de cursus.
Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 17 april.

Meer berichten