Landelijk festival mandoline-orkesten

Hardinxveld-Giessendam - Mandoline-orkesten uit het hele land komen op zaterdag 17 maart naar Hardinxveld. Ze spelen op het landelijke festival van mandoline-orkesten. Het festival wordt georganiseerd door de Plektrum Melodisten in samenwerking met het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de veelzijdige muziek van de mandoline, mandola en gitaar.

Vanaf 13.00 uur zullen vijf verschillende mandoline-orkesten ieder ongeveer 20 minuten muziek maken. De vijf orkesten brengen ieder een heel afwisselend programma van klassiek tot modern en van Latin tot pop. Voor ieder wat wils. Het orkest de Plektrum Melodisten organiseert dit festival mede omdat het een feestelijk jaar is voor het orkest. Het orkest bestaat dit jaar 60 jaar en gaat dat door het hele jaar feestelijk vieren met verschillende optredens en extra activiteiten waaronder dit festival en een grote theateravond in november.

Er zal halverwege de middag van het festival een pauze zijn waar iedereen onder het genot van een drankje en wat lekkers de band 'The Broken White Vans' in akoestische samenstelling kan beluisteren.
Het festival wordt afgesloten met een optreden van alle spelers van alle orkesten die gezamenlijk twee stukken zullen spelen.
Iedereen is van harte welkom om zaterdagmiddag 17 maart van 13.00 tot 17.00 uur te komen. Locatie: Gereformeerde Kerk, Stationsstraat 20 in Hardinxveld-Giessendam. De entree is 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Meer berichten