Carla Dik-Faber is één van de drie genomineerden voor de publieksprijs 'groenste politicus van het jaar 2017'. (Foto: Privé)
Carla Dik-Faber is één van de drie genomineerden voor de publieksprijs 'groenste politicus van het jaar 2017'. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Carla Dik-Faber komt op bezoek

HARDINXVELD-GIESSENDAM - ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber komt op zaterdag 17 maart naar Hardinxveld-Giessendam om Jan Nederveen, de plaatselijke ChristenUnie lijsttrekker, samen met andere raadsleden en kandidaat-raadsleden te ontmoeten.

Carla Dik-Faber is één van de drie genomineerden voor de publieksprijs 'groenste politicus van het jaar 2017'. Sinds 2012 heeft zij onder andere infrastructuur en milieu in haar portefeuille. De ChristenUnie raadsleden zullen de knelpunten op de A15, de belangrijke verkeersader door ons dorp, onder haar aandacht brengen. Zowel in de Tweede Kamer als lokaal  pleit de ChristenUnie voor goede achterlandverbindingen. Routes met veel vrachtverkeer, zoals de A15, moeten, waar nodig, verbreed worden om de doorstroming te bevorderen. Het sluipverkeer van de A15 en de A27 door onze gemeente neemt toe. Daarom moet de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem snel en adequaat worden opgepakt en uitgevoerd om de fileproblematiek te bestrijden. Uiteraard is de verbreding van de brug over de Merwede bij Gorinchem ook een belangrijke schakel bij het oplossen van de fileproblematiek.

Een ander belangrijk onderwerp dat aan bod komt is een intensieve inzet op een duurzame samenleving. De ChristenUnie is groot voorstander van zorg die dichtbij is georganiseerd. Iedereen hoort erbij!  Iedereen is waardevol! Veel bewondering hebben we voor Stichting Buitenhof, een uniek ouderinitiatief; waar 12 mensen met een beperking begeleid wonen, werken en leren, waar we een bezoek zullen brengen. Tijdens het bezoek zal een presentie gegeven worden over de recent geopende Buitenhof en zal een informele kennismaking met de bewoners volgen.

Ook het milieu komt aan de orde. We moeten zuinig zijn op de schepping. Wij willen een energieneutraal Hardinxveld-Giessendam. Daarvoor willen we bedrijven stimuleren en motiveren tot energie beperkende maatregelen. Als gemeente moeten we een goed voorbeeld zijn én geven! Op haar Drechtsteden-tour zal Carla Dik-Faber 's middags aankomen in Hardinxveld-Giessendam nadat zij eerder ChristenUnie lijsttrekkers in Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht heeft bezocht.

Meer berichten