Het wordt weer een traditioneel wandelfeest met vele honderden wandelaars, volgens Dik Schreuder van de organisatie. (Foto: Netty Kros)
Het wordt weer een traditioneel wandelfeest met vele honderden wandelaars, volgens Dik Schreuder van de organisatie. (Foto: Netty Kros) (Foto: Netty Kros)

'We kijken uit naar de Avondvierdaagse Sliedrecht'

Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni wordt weer de Avondvierdaagse Sliedrecht gehouden. Meedoen kan bijvoorbeeld met klasgenoten, vrienden of familie. De start en finish vinden plaats op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg 60 in Sliedrecht. De groepen kunnen zich hier elke avond verzamelen en met elkaar om 18.30 uur beginnen aan de wandeling. Het wordt weer een traditioneel wandelfeest met vele honderden wandelaars, volgens Dik Schreuder van de organisatie.

Door Eline Lohman

SLIEDRECHT – Vorig jaar werd het wandelevenement voor het eerst georganiseerd door een nieuwe organisatie. Dat beviel prima, volgens Dik. "We hebben alles helemaal opnieuw gedaan. We hadden net iets meer dan 1000 deelnemers en daar waren we heel blij mee, want voorheen kwam het aantal op 700 tot 750. We hopen voor nu ook weer op zeker 1000, het liefst natuurlijk nog wat meer. Ik denk dat er weer veel ouders meedoen met hun kinderen en ook schoolklassen. Jong en oud kan meedoen."

Dat is nu net het leuke van de Avondvierdaagse Sliedrecht, zegt Dik. "Het is een evenement voor iedereen. Een echte Sliedrechtse traditie. Het is een heel sociaal gebeuren, naast het feit dat het natuurlijk erg sportief is. Mensen zien elkaar weer eens. We geven deelnemers de keuze uit afstanden van drie, vijf of tien kilometer. Zo kan iedereen meedoen, ook kinderen. Vorig jaar hebben we met succes de drie kilometer weer op het programma gezet voor de jongste deelnemers."

Er waren vorig jaar meer veranderingen. Zo zijn alle routes aangepast. "We kregen goede reacties op de nieuwe routes. Natuurlijk waren er wat schoonheidsfoutjes, maar hopelijk hebben we die nu allemaal verbeterd. De route is een beetje vergelijkbaar met die van vorig jaar. We hebben ook een aparte route voor bewoners van de Merwebolder, ook sinds vorig jaar. Zij starten en finishen op hun eigen terrein en op de laatste avond lopen deze deelnemers van de Merwebolder naar het IJsbaanterrein. Overigens is die start en finish op het IJsbaanterrein ook een van de veranderingen die we vorig jaar doorgevoerd hebben. Dat was eigenlijk bij iedereen goed in de smaak gevallen."

Verder is er nog een aparte route voor de oudere inwoners van Sliedrecht. Zij starten hun avondvierdaagse vanaf verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt en lopen op de laatste avond eveneens naar het IJsbaanterrein. Dik: "We proberen heel Sliedrecht mee te krijgen en bieden daarom routes voor verschillende doelgroepen aan. Beweging is heel goed voor mensen en het sociale aspect is ook hier heel belangrijk."

Er komt heel wat kijken bij de voorbereidingen voor de Avondvierdaagse Sliedrecht. Direct na de vorige editie is de organisatie – die uit ongeveer tien enthousiaste vrijwilligers bestaat - al begonnen met de nieuwe voorbereidingen, zegt Dik. "In september kwamen we alweer bij elkaar om te bespreken welke voorbereidingen nodig zijn voor de komende editie. Gelukkig stond na vorige keer de basis er, maar nog steeds valt er veel te regelen. We moeten vergunningen aanvragen, verkeersregelaars regelen, de routes controleren, contact houden met de gemeente en nadenken over wat we op het IJsbaanterrein gaan doen. We proberen iedere avond een activiteit te houden, zodat het naast het wandelen ook op het IJsbaanterrein een klein feestje is. Vorig jaar werden dankzij lokale sponsoren ijsjes en flesjes water uitgedeeld. Voor nu weten we al dat de leerlingen van de Bleyburgh school herkenbare figuren voor ons maakt zoals een rode aardbei, gele citroen en oranje sinaasappel die als borden fungeren voor de verzamelpunten. Superleuk natuurlijk!"

Iedere deelnemer moet zich inschrijven. Dat kan op www.avondvierdaagse-sliedrecht.nl. Hier is de laatste informatie te vinden, net zoals op www.facebook.com/avondvierdaagsesliedrecht. Heb je vragen? Neem dan contact op via info@avondvierdaagse-sliedrecht.nl.
 

Meer berichten