Aftocht Duitsers uit Sliedrecht 1945 Langeveldplein - Kerkstraat. (Foto: Privé)
Aftocht Duitsers uit Sliedrecht 1945 Langeveldplein - Kerkstraat. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Lezing van Ad van Liempt over 'Na de bevrijding...'

Na de bevrijding... Dit is het thema waarover Ad van Liempt een voordracht zal houden op donderdag 19 april in de grote zaal van het Grienden College, Kamerlingh Onneslaan in Sliedrecht.

SLIEDRECHT - De spreker is bekend van onder meer het TV programma 'Andere Tijden' en komt op uitnodiging van de Historische Vereniging naar Sliedrecht. Nederland explodeerde zo ongeveer na de bevrijding van de Duitse bezetter. Maar daarna volgde de ontnuchtering. Het immense verdriet bij de Joodse gemeenschap toen men zich realiseerde dat bijna niemand van de gedeporteerde familieleden en vrienden zou terugkeren. De machteloosheid bij grote delen van de bevolking omdat het allemaal zo lang duurde voor enige zekerheid verkregen werd. De wederopbouw ging voor het gevoel te traag. Er ontstond woningnood. De Nederlandse regering besloot tot de zogenaamde politionele acties in Indonesië.

Jonge mannen werden in grote getale verscheept naar de verre oost. Het waren loodzware jaren waar amper een einde aan leek te komen. Ad van Liempt is een boeiende spreker. Kom luisteren naar het verhaal over deze moeilijke periode uit onze vaderlandse geschiedenis. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De voordracht begint om 19:30 uur. De avond is gratis voor leden van de Historische Vereniging Sliedrecht. Niet leden zijn welkom, zij betalen twee euro.

Meer berichten