Foto: Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht

Spannend solisten- en ensembleconcours Crescendo

Op zaterdag 7 april werd er bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht weer het jaarlijkse concours georganiseerd. Zowel solisten als ensembles streden om een eerste plaats en mooie prijzen.

Het concours bij Crescendo is elk jaar weer een spannende dag waarbij muzikanten door een professionele jury beoordeeld worden op diverse beoordelingscriteria en meedingen naar verschillende prijzen.

’s Ochtends spande de strijd tussen de solisten. De deelnemers waren ingedeeld in categorieën gerelateerd aan het aantal behaalde diploma’s. Per categorie was er een beker te winnen. Bij de Intro is Thijs van Vliet op viool 1e geworden. In de A-categorie won Ilse Huijzer op dwarsfluit. Saxofonist Noah van Werkhoven werd eerste in de B-categorie en bij C/D was dat Lianne van Dijk op dwarsfluit. Noah van Werkhoven heeft ook de wisselbeker gekregen omdat zij het hoogste aantal punten van alle solisten had. De originaliteitsprijs ging naar Arne van Vliet op piano.

’s Middags kwamen de ensembles in actie in de categorieën Intro, Midden en Top. De zusje Meerkerk op dwarsfluit en blokfluit werden 1e bij de Intro. De slagwerkgroep werd 1e in de Middencategorie en won ook de wisselbeker voor het meeste aantal punten. Een groot sax-koperensemble won de top categorie en de wisselbeker voor de meest originele uitvoering.

Meer berichten