Opbrengst collecte Amnesty International 2018

Sliedrecht - De collecte van Amnesty International, die van 12 tot en met 17 maart plaatsvond in de gemeente Sliedrecht, heeft 937,85 euro opgebracht. Twaalf vrijwilligers collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

In heel Nederland werd dit jaar tot nu toe al meer dan 1.083.713 euro opgehaald voor het werk van Amnesty. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.

Het belang van de collecte
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld om mensen die alleen maar gevangenzitten omdat ze kritiek hadden op hun regering vrij te krijgen. Mensen als Azam Farmonov uit Oezbekistan. De mensenrechtenverdediger kwam in oktober 2017 vrij, nadat hij bijna twaalf jaar had vastgezeten en volgens zijn vonnis nog drie jaar cel te gaan had. Tijdens zijn detentie werd Farmonov gemarteld, toch weigerde hij te bekennen dat hij zich schuldig had gemaakt aan afpersing – een verzonnen aanklacht. Amnesty voerde actie voor Farmonovs vrijlating.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Meer berichten