De afgelopen weken kleurden de repetities van Chr. Kinderkoor Jonge Klanken uit Molenaarsgraaf meer en meer oranje. (Foto: Rianne Stouten)
De afgelopen weken kleurden de repetities van Chr. Kinderkoor Jonge Klanken uit Molenaarsgraaf meer en meer oranje. (Foto: Rianne Stouten) (Foto: Rianne Stouten)

Repetities voor groot Oranjeconcert

MOLENAARSGRAAF - De afgelopen weken kleurden de repetities van Chr. Kinderkoor Jonge Klanken uit Molenaarsgraaf meer en meer oranje. De liederen die geleerd werden staan helemaal in het teken van het komend Oranjeconcert.

Op vrijdagavond 20 april is het zover. Vanaf 19.00 uur staan de deuren van de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 28, in Molenaarsgraaf open en om 19.30 uur zal het koor feestelijk en zingend binnenkomen. Niet alleen het kinderkoor staat op deze avond in de spotlights. De afgelopen tijd is er ook door het jeugdorkest Dynamica, onderdeel van Graafstrooms Fanfare, stevig gerepeteerd op de aloude Oranjenummers. Zij zullen een deel van de begeleiding van de samenzang voor hun rekening nemen. Ook spelen zij tijdens het concert een aantal eigen nummers. Alles staat natuurlijk in het teken van oranje; de muziekstukken, de liederen van het kinderkoor, de samenzang en de sketches die verzorgd zullen worden door koorkinderen.

Het thema van dit concert is 'Helden'. Op een heel bijzondere manier zullen helden uit het verre en minder verre verleden de revue passeren. Ook verwachten het koor en het jeugdorkest deze avond een bijzondere eregast. Wie dat is houden zij nog even geheim, maar dat het een hooggeplaatste Nederlandse persoonlijkheid is verklappen ze vast. Het unieke van dit concert is de combinatie van het jeugdconcert Dynamica en het kinderkoor Jonge Klanken. Nog niet eerder traden zij samen op tijdens een dergelijk concert. De combinatie van zingende en musicerende kinderen en jongeren is al een feest op zich. Beiden hebben zich goed voorbereid en hebben onafhankelijk van elkaar maar ook samen geoefend.

Om alles tot een goed geheel te maken kost de nodige moeite. De juiste bladmuziek moet er zijn voor orkest, in de juiste toonsoort zodat de kinderen en het publiek goed mee kunnen zingen. De opstelling in de kerk moet goed doordacht zijn. Een orkest vraagt veel ruimte en ook Jonge Klanken is aardig uit zijn jasje gegroeid de laatste tijd. Al met al belooft het een prachtig concert te worden. Jeugdorkest Dynamica onder leiding van Eelkje van der Woude, samen met kinderkoor Jonge Klanken, onder leiding van Rianne Stouten en pianist Marina Jonker nemen u mee terug in onze vaderlandse geschiedenis. En wie toch die eregast zal zijn; komt u het vooral zelf meebeleven en ontdekken. De toegang tot dit feestelijk concert is gratis. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Na afloop van het concert kunt u een kopje koffie of thee drinken in verenigingsgebouw De Rank. 
 

Meer berichten