Burning Bridges - een tribute to The Cult. (Foto: pr)
Burning Bridges - een tribute to The Cult. (Foto: pr)

Zaterdag 12 mei The Cult Tribute in The Moonshine Sliedrecht

Sliedrecht - The Cult... dat is toch die band die in 1992 als afsluiter op Pink Pop zo lang doorspeelde dat organisator Jan Smeets hoogstpersoonlijk de stekkers uit de versterkers trok?

Hoewel de naam ergens wel een belletje doet rinkelen heeft lang niet iedereen direct een beeld bij The Cult. De Noord-Engelse band werd begin jaren 80 opgericht door Ian Astbury en Billy Duffy onder de naam Death Cult, wat een verwijzing was naar Astbury's eerdere band The Southern Death Cult. Omdat de naam een te grote associatie zou hebben met Gothic, in plaats van de postpunk die de band speelde, werd deze in 1984 veranderd in The Cult. Het geluid van de groep verschoof daarop ook langzaam maar zeker richting de rock met duidelijke Amerikaanse invloeden.

The Cult bleef ondanks zeer regelmatige wijzigingen in de bezetting populair in de jaren 80 en scoorde met Edie en She Sells Sanctuary ook in Nederland hits. Met de release van het album Sonic Temple in 1989 breekt de band ook definitief door in Amerika, waarna de band zich vestigt in Los Angeles. De explosieve relatie tussen Astbury en Duffy, gecombineerd met de nodige ladingen alcohol, leidt uiteindelijk tot het uit elkaar gaan van de band in 1995. In 1999 komt de band echter weer bij elkaar en brengt nog altijd albums uit.

De gehele historie van The Cult komt deze avond voorbij in de tribute door Burning Bridges. De band werd eind 2016 opgericht door vier doorgewinterde muzikanten rondom de Haagse leadzanger Lex Jongbloed, die daarvoor jarenlang flink aan de weg timmerde met de band Seconds. Het afgelopen jaar stond voor de band naast een aantal shows hoofdzakelijk in het teken van hard werken om het uitgebreide repertoire die specifieke, authentieke Cult-feel mee te geven. Tijdens een show vol pure rock-entertainment brengt Burning Bridges naast de hits ook de album favorieten van het eerste tot het laatste album. Een feest der herkenning voor fans van The Cult, een feest der ontdekking voor rockliefhebbers.

Bekijk hier een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=Ea_Wuo9u2NI

De eerste set begint om 21.30 uur en de entree is gratis.

Meer berichten