Prijslijst J. Boer. (Foto: HVS)
Prijslijst J. Boer. (Foto: HVS) (Foto: HVS)

Presentatie twee nieuwe boekwerkjes tijdens braderie

De Historische Vereniging Sliedrecht presenteert twee nieuwe boekwerkjes tijdens de braderie in de Kerkbuurt op zaterdag 9 juni. 

SLIEDRECHT - Het eerste boekje is getiteld 'Helsluis', waarin wordt verteld over de gebeurtenissen die aanleiding gaven tot de razzia in de Tweede Wereldoorlog. Deze gebeurtenis staat bekend als de Merwedegijzelaars. Het tweede boekje is een prijslijst uit vroeger tijden van J. Boer, Anno 1872, uit Wijk C 399 (tegenover het Baggermuseum) die handelde in "Koloniale Waren, Comestibles, Minerale- en Medicinale Wateren, eveneens Wijnen en Gedistilleerd".

Voorts is een aantal stripboeken 'Sliedrecht in de Middeleeuwen' te verkrijgen. Deze uitgave in stripvorm verscheen in het jaar 2014, toen in Sliedrecht het 950-jarig bestaan herdacht werd tijdens meerdere manifestaties met als afsluiting het spectaculaire riddertoernooi. 'Sliedrecht in de Middeleeuwen' is nu weer verkrijgbaar. Het is een geschiedkundig verantwoord relaas voor iedereen, volgens de vereniging. De kraam van de Historische Vereniging Sliedrecht vindt u voor de deur van het Sliedrechts Museum.

Meer berichten