De uitreiking vond plaats in de winkel van ondernemer Remon de Kreij in het bijzijn van Jan de Groot, wethouder gemeente Giessenlanden. (Foto: Privé)
De uitreiking vond plaats in de winkel van ondernemer Remon de Kreij in het bijzijn van Jan de Groot, wethouder gemeente Giessenlanden. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Albert Heijn De Kreij ontvangt keurmerk

GIESSENBURG - Albert Heijn De Kreij - Giessenburg is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer de heer Remon de Kreij ontving het keurmerk op vrijdag 1 juni in aanwezigheid van de heer Jan de Groot, wethouder gemeente Giessenlanden.

Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Remon de Kreij en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

Deze enthousiaste ondernemer is onder meer gecertificeerd door zijn zichtbare aanwezigheid in het dorp, door tal van activiteiten te ondersteunen, zijn belangrijke en enthousiaste aandeel in de lokale ondernemersvereniging en zijn keuzes op het gebied van duurzaam met energie. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Albert Heijn De Kreij - Giessenburg is beoordeeld op in totaal zeven verschillende criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer De Kreij is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: 'Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.'

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Albert Heijn De Kreij - Giessenburg hebben ruim 220 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Meer berichten