De vijf jongeren die een jeugdlintje hebben gekregen van wethouder Hanny Visser.
De vijf jongeren die een jeugdlintje hebben gekregen van wethouder Hanny Visser. (Foto: Yvonne Vogel)

Vijf sporttalenten in het zonnetje gezet

Sliedrecht - In Sliedrecht barst het van de sporttalenten. Dat werd afgelopen vrijdag weer duidelijk, toen wethouder Hanny Visser vijf jongeren een jeugdlintje overhandigde. Dat verdienden ze allemaal vanwege hun sportprestaties.

Door Yvonne Vogel

Bij het lintje hoorde een oorkonde en een fles gevuld met snoep. Eva Blokland werd als eerste naar voren geroepen. Zij verbreekt clubrecord na clubrecord bij AV Passaat. Zowel vorig jaar als dit jaar eindigde ze bij het NK atletiek als eerste in haar leeftijdscategorie. Het talent zit in de familie, want ook haar zus Nina werd in het zonnetje gezet. "Nina breekt soms records die eerder door Eva zijn neergezet," wist Visser. "Naast atletiek doet ze ook nog aan korfbal. Ik zou zeggen: blijf genieten van allebei de sporten. Je bent een kanjer. Misschien zien we je later wel terug op een groot toernooi, samen met jouw zus. Hoe leuk zou dat zijn?"

Sifra van de Graaf blinkt uit in een hele andere tak van sport: de grote trampoline en dubbele minitrampoline. Ze rijgt de prijzen aaneen. Het podium halen op NK's is eerder regel dan uitzondering. De dubbele minitrampoline is het favoriete toestel van het lid van Synergos. "Je bent niet alleen met jezelf bezig, maar ook met anderen. Dat wordt binnen de vereniging heel erg gewaardeerd. Je hebt een assistentendiploma behaald, waardoor je de trainers kan ondersteunen. De sport staat bij jou echt op nummer één," aldus de wethouder. "Gezien jouw leeftijd hadden we voor jou bijna een echte fles champagne mogen overhandigen, maar het is toch de snoepvariant geworden."

Die kreeg ook haar collega van Synergos; Mandy Koppelaar. Zij is turnster en dubbele minitrampoline springster. In 2017 werd Mandy Nederlands kampioene op de dubbele minitrampoline in de klasse jeugd. Twee jaar geleden, als pupil, is dit haar ook gelukt. Als toestelturnster was ze al gepromoveerd naar de tweede divisie en uitkomend in een hogere klasse heeft ze zich weten te handhaven in deze divisie. "Aan de top blijven is vaak moeilijker dan er te komen. Jij bewijst dat dit toch mogelijk is. Waarschijnlijk heeft dat te maken met jouw lenigheid, kracht en conditie. En dan tellen we daar ook nog eens een enorme portie doorzettingsvermogen bij op. Ook jij verdient het jeugdlintje dubbel en dwars," sprak Visser haar toe.

Last but not least was het de beurt aan Yanick de Groot. Hij doet aan kyokushin karate en is al ruim 10 jaar lid van Budokai Tsunami. Ook zelfverdediging, weerbaarheid en boksen hebben zijn interesse. "Je wordt het visitekaartje van de sportschool genoemd. Ze zeggen daar: 'Yanick z'n doorzettingsvermogen is aangeboren, hij heeft een goed sportief inzicht en een flinke dosis moed. Hij is op de mat een wervelwind die lekker tekeer kan gaan.' Ook jou komt het lintje toe."

Meer berichten