Foto: Ramesh Amruth

Komend weekend: strijden om de Rabobank Baggercup 2018

Sliedrecht - Aankomend weekend is het weer feest op Sportpark de Lockhorst. Dan staat namelijk de 4e editie van de Baggercup op het programma. De deelname van Rabobank Merwestroom als hoofdsponsor van dit tweedaags internationaal voetbaltoernooi betekent weer een forse stap voorwaarts in de ontwikkeling van het succesvolle evenement.

Topamateurploegen uit binnen- en buitenland komen met hun beste voetballers uit de -11, -13 en -15 categorie om te spelen voor de felbegeerde Baggercup. Uiteraard zijn namens v.v. Sliedrecht ook de beste teams uit de genoemde leeftijdscategorie vertegenwoordigd. Hoewel een aantal teams vrijdagavond al arriveren (en slapen) op het sportpark, vindt de spectaculaire opening plaats op zaterdagmorgen 08:45 uur.

Bagger Braderie Plein: kloppend hart vol vertier
Naast het sportieve aspect, is er ook rondom de velden ieder jaar veel te beleven: het kloppend hart van het toernooi is het Bagger Braderie Plein. Het plein biedt gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten over de wedstrijden onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er diverse standhouders aanwezig met tal van leuke, aantrekkelijke aanbiedingen op het gebied van sport (voetbal!) en andere koopjes. Ook is de belangrijke EHBO stand weer aanwezig, waar vakkundige medewerkers een oplossing weten voor ieder (klein) fysiek ongemak.

Tentenkamp
Ook dit jaar zijn er weer veel teams die blijven slapen op Sportpark De Lockhorst. Deze week worden maar liefst 20(!) grote legertenten opgezet op het trainingsveld. De ervaring leert, dat het rondom de tenten altijd erg goed vertoeven is. Tussen de tenten is ook dit jaar de Businessclub weer vertegenwoordigd, die samen met de sponsorcommissie hun jaarlijkse sponsoravond organiseert.

Panna wereldkampioen Jeand Doest
Een absoluut hoogtepunt tijdens deze editie van de Baggercup is het optreden van wereldkampioen Panna Jeand Doest. Hij zal zaterdag rond 18:00 uur een freestyle en pannashow verzorgen op het hoofdveld, samen met de bekende balkunstenaars Tom V en Nasser El Jackson. De akka’s, scharen, rollovers en panna’s vliegen je om de oren!..

Feestavond
De zaterdag wordt vanaf 19:30 uur afgesloten met een uitgebreide feestavond, met onder andere optredens van Arjan Oostrom & Twee Bier Zonder Baco. Op de speciaal aangelegde discovloer mag iedereen ‘los’ gaan op de feestmuziek.

Prijsuitreiking met bekende scheidsrechter
Ook op zondag wordt er (vanaf 9 uur) uiteraard nog gevoetbald om de prijzen. Ook dit jaar is het gelukt om een bekende scheidsrechter uit het betaalde voetbal te strikken om wedstrijden te fluiten en aansluitend de prijzen uit te reiken.

Al met al genoeg redenen om dit weekend te komen kijken op Sportpark de Lockhorst. De organisatie wenst iedereen veel plezier bij deze vierde editie van de Rabobank Baggercup!

Meer berichten