Foto: pr

Merwede/Multiplaat kampioen! Droom wordt werkelijkheid

Sliedrecht - Afgelopen zaterdag speelde Merwede/Multiplaat de laatste wedstrijd van het seizoen. Merwede/Multiplaat had nog een kans op het kampioenschap, maar dan moest Albatros verliezen en zelf moest er gewonnen worden bij Fortis uit Oost-Souburg.

Beide ploegen startten goed en kwamen al snel tot score. De merwedianen konden als eerst een gaatje slaan, door bij een stand van 2-2, drie keer achter elkaar te scoren. Echter liet de thuisploeg uit Zeeland zicht niet zo maar uit het veld slaan en kwamen weer gelijk bij een score van 7-7. De Sliedrechtse ploeg wilden er alles aan doen om nog aanspraak te maken op het kampioenschap en deed er een stapje bij. Dit resulteerde in een 8-12 ruststand.


Ook na de rust was Merwede/Multiplaat niet te stoppen en ging het vrolijk door met scoren en liet het Fortis niet meer dichterbij komen. Ook aan de kant was de spanning te snijden, want na een ruststand van 15-9 in het voordeel van Albatros, was het Kinderdijk dat steeds dichterbij kwam. Zou het dan toch nog kunnen? Met nog meer dan 10 minuten te spelen bij de wedstrijd in Zeeland, klonk er opeens gejuich aan de zijkant. Kinderdijk had dus uiteindelijk met 18-19 gewonnen van Albatros. Merwede/Multiplaat stonden ruim voor en maakten geen fouten en pakten uiteindelijk een ruime overwinning van 14-23.

Na het laatste fluitsignaal was er nog even de twijfel of Albatros echt had verloren, maar al snel had blijdschap de overhand genomen en werd het feest gevierd op het veld. Een mooie prestatie van en voor de afscheidnemende trainer Arthyn Muller en speelsters Iris van Eijl en Jolanda Redelijkheid. Een droom die te mooi was om waar te zijn, bleek uiteindelijk toch werkelijkheid geworden.

Scores
Tessa Visser (8x)
Iris Bakker (5x)
Vincent Bakker en Ramon van Meeteren (3x)
Steven Bakker, Anne Marie Mosterd, Eveline Bakker en Dennis van Eijl (1x)

Meer berichten