Foto:

Helter Shelter brengt tribute van Stones en Beatles

Sliedrecht - Wie van The Beatles houdt en van The Rolling Stones, zit zaterdag 9 juni goed bij The Moonshine. De tributeband Helter Shelter treedt dan op.

Rivaliteit was het sleutelwoord in de Sixties als het aankwam op de twee meest toonaangevende Britse bands van die tijd. Vele tieners over de hele wereld definieerde zichzelf maar met één ding, of ze trouw waren aan The Beatles of aan The Rolling Stones. Beide bands hebben nooit toegegeven dat ze met elkaar concurreerden, al hadden de pogingen om elkaar bijna wekelijks te overtreffen op de hitlijsten daar alle schijn van. Het waren opvallend genoeg juist Lennon en McCartney die de eerste commerciële hit van The Rolling Stones, I wanne be your man, schreven in 1963. Drie weken na The Stones namen The Beatles het nummer overigens ook alsnog op voor hun tweede album, With The Beatles, waarbij Ringo Star de zang voor zijn rekening nam.

Het allerbeste van The Beatles en The Stones wordt met elkaar afgewisseld door Helter Shelter, de band van zaterdagavond. De oorsprong van de band gaat terug tot 1978 toen drie jongens het eerste bandje, Qrang, starten met Ronald op bas, Marcel op drums en Hendrik op gitaar. Na twee jaar oefenen en optreden gaat ieder zijn eigen weg en ontmoet gitarist Hendrik in 1988 zanger Fred met wie hij samen The Crew opricht. De gebroeders Willemsen spelen intussen in Gratis Bier, Les Zazous, Lt. Ernesto en vele andere bands. Fred timmert later aan de weg met Crackerman en The Breath Taking Angels tot hij, Marcel en Hendrik bij elkaar komen in de band Gonzales, Dance Rock. Als het lot de vier mannen jaren later weer bij elkaar brengt vormen zij Helter Shelter; playing the best Beatles and Stones songs ever made.

Helter Shelter steekt het repertoire van The Fab 4 en The Stones in een rauw, puur en eigentijds jasje zonder afbraak te doen aan het origineel. In een show met maar liefst 55 nummers brengt de band alle pareltjes van The Beatles en The Rolling Stones overgoten met hun eigen saus, waarbij het dak er absoluut af gaat. You Can't Always Get What You Want, Come Together, Paint It Black, Twist and Shout, Jumping Jack Flash, Don't Let Me Down... deze avond loopt aan alle kanten over van de klappers en beloofd dan ook een geweldig feest te worden!

Helter Shelter bestaat uit:
Fred Gressie, Zang
Hendrik Kamlade, Gitaar/backing vocals
Ronald Willemsen, Bas/backing vocals
Marcel Willemsen, Drums/backing vocals

Bekijk hier alvast een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=-wuCrBCzr6c


Om 22.00 uur begint de band met hun eerste set en gaan door tot de laatste uurtjes. En ook nu weer is de entree gratis.

Meer berichten