Er werd een braderie gehouden. (Foto: Privé)
Er werd een braderie gehouden. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Agathos en Curadomi zijn verhuisd naar hartje Sliedrecht

SLIEDRECHT - Niet meer weggestopt op een industrieterrein, maar midden in de winkelstraat van Sliedrecht. De verhuizing van het kantoor van de christelijke zorgaanbieders Agathos en Curadomi is een verademing voor de medewerkers én cliënten.

Donderdag werd het nieuwe kantoor in het pand waar voorheen een uitzendbureau was gevestigd onder grote belangstelling geopend. Het kantoor heeft een toegankelijke uitstraling, waar bewust voor is gekozen, zegt Emelia van de Voorde, regiomanager bij Lelie zorggroep, waar Agathos en Curadomi bij horen. "De wens bestond al langer om zichtbaar en toegankelijk te zijn in Sliedrecht. En Sliedrecht wilde graag meer levendigheid en gezelligheid in de winkelstraat, gezien de leegstand. Deze wensen sluiten prima bij elkaar aan."

Hans Tanis, wethouder Zorg en welzijn, verrichtte de openingshandeling samen met cliënt mevrouw Peters. "Het besluit om te verhuizen naar de Kerkbuurt juich ik van harte toe. U bevindt zich met uw pand nu in het hart van onze samenleving", zei de wethouder in zijn toespraak. En dat is fijn voor de bewoners, die vanwege de vergrijzing steeds vaker een beroep op thuiszorg zullen doen. Dat Agathos en Curadomi zorg bieden vanuit hun christelijke identiteit, is volgens hem van meerwaarde voor veel Sliedrechters. De wethouder feliciteerde Agathos en Curadomi met het vernieuwende initiatief en wenste de medewerkers veel succes en zegen op de nieuwe locatie.

Van die toegankelijkheid werd direct gebruik gemaakt. Nog voor de opening meldde de eerste nieuwe cliënt zich op het bankje dat uitkijkt op het Sliedrechts museum tegenover het kantoorpand.

Zaterdag kon heel Sliedrecht tijdens de braderie kennis maken met de nieuwe bewoners van de Kerkbuurt. Geïnteresseerden kregen een rondleiding door het pand en aan de sta-tafeltjes namen bezoekers uitgebreid de tijd voor een gesprek. Onder andere met een voormalig cliënt. "Ik heb heel veel bewondering voor Agathos. Ze hebben mijn vrouw zo goed begeleid en verzorgd. Je voelt gewoon: dit is zorg die uit het hart komt en niet vanuit een commerciële instelling. Nu mijn vrouw gestorven is mis ik de bezoeken gewoon", aldus meneer Goudriaan uit Sliedrecht.

Meer berichten