SLIEDRECHT – Op woensdag 27 juni 2018 was het Oogstfeest voor de kinderen van groep vijf van de Oranje Nassauschool  en de Prins Willem Alexanderschool.De kinderen van de twee basisscholen hebben ieder een eigen stukje tuin bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg in Sliedrecht  om hun eigen groent
SLIEDRECHT – Op woensdag 27 juni 2018 was het Oogstfeest voor de kinderen van groep vijf van de Oranje Nassauschool en de Prins Willem Alexanderschool.De kinderen van de twee basisscholen hebben ieder een eigen stukje tuin bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg in Sliedrecht om hun eigen groent (Fotopersburo Busink ©)

Smullen van eigen oogst

Sliedrecht - De Sociale Moestuin in Sliedrecht was woensdag 27 juni het toneel van het Oogstfeest, voor de kinderen van groep vijf van de Oranje Nassauschool en de Prins Willem Alexanderschool.
De kinderen van de twee basisscholen hebben ieder een eigen stukje tuin bij de tuin aan de Lijsterweg om hun eigen groenten, kruiden en bloemen op te verbouwen.

Na de nodige instructie gingen de leerlingen aan de slag. Begeleid door meesters en juffen, vaders en moeders begonnen de kinderen als eerste met het schoonmaken van groenten en kruiden voor soep en kruidenboter later op de dag, die door de organisatie eerder was geoogst. Hierna gingen ze hun tuintjes in om uien, sla, aardappels, bieten en nog veel meer te oogsten.
De oogst mochten ze mee naar huis nemen.
Het Oogstfeest is een project van De Hooizolder (Natuur- en Milieu-educatiecentrum van Sliedrecht). (Foto: Fotopersburo Busink)

Meer berichten