Voor de vier waterschappen die voornamelijk binnen de grenzen van Zuid-Holland actief zijn, zijn de lijsttrekkers gekozen. (Foto: Privé)
Voor de vier waterschappen die voornamelijk binnen de grenzen van Zuid-Holland actief zijn, zijn de lijsttrekkers gekozen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Leden kiezen lijsttrekkers voor vier waterschappen

Op 5 juli verzamelden zich ruim 150 leden in De Lockhorst in Sliedrecht om vier lijsttrekkers te kiezen voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019.

SLIEDRECHT - Voor de vier waterschappen die voornamelijk binnen de grenzen van Zuid-Holland actief zijn, zijn de lijsttrekkers gekozen. De personen die namens het CDA de kar gaan trekken zijn: Hoogheemraadschap van Rijnland: Hans Démoed uit Hazerswoude; Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard: Dorenda Gerts uit Waddinxveen; Hoogheemraadschap van Delfland: Manita Koop uit Delft; Waterschap Hollandse Delta: Leo Stehouwer uit Numansdorp. Voor het waterschap Rivierenland komt het CDA wel met kandidaten uit Zuid-Holland, maar niet met een kandidaat-lijsttrekker.

Provinciaal CDA-voorzitter Relus Breeuwsma is opgetogen over de gekozen kandidaten: "We zijn vroeg begonnen met de voorbereidingen op de verkiezingen in 2019. Met de gekozen lijsttrekkers kunnen we nu direct aan de slag om in gesprek met inwoners input op te halen voor ons verkiezingsprogramma. Na de zomer wil het CDA al per waterschap een aansprekend program presenteren. Duurzaamheid, innovatie en betrokkenheid van inwoners zijn daarbij speerpunten." In het najaar maakt het CDA ook bekend wie de andere kandidaten zijn voor de verkiezingen. "We doen ons uiterste best kundige mensen naar voren te schuiven, bij wie de zorg voor de waterveiligheid en waterkwaliteit in deze laaggelegen provincie in goede handen is".
 

Meer berichten