Foto:

Sliedrechtse doet mee aan University Powerlifting World Cup 2018

Sliedrecht - De 22-jarige Bianca Mourik uit Sliedrecht heeft de eer morgen (dinsdag 10 juli) deel te nemen aan University Powerlifing World Cup 2018. Dat is gewichtheffen waarbij de squat (kniebuigen), de bankdruk en de deadlift (tillen) worden uitgevoerd. Eerder won Bianca al vier competitie's goud in haar gewichtsklasse.

Door Lex van Steenis

Momenteel studeert Bianca in Groot-Brittannië aan The University of Aberdeen. Voor het selectieproces van het kampioenschap werd gebruik gemaakt van een puntensysteem waar de top-vijf mannen- en vrouwenteams van universiteiten uit Groot-Brittanië werden gekozen om hun universiteit en het land te vertegenwoordigen. "Nu ik de kans heb deel te nemen, hoop ik voor deze wedstrijd natuurlijk een medaille, maar in mijn gewichtsklassen zitten achttien mensen, dus dat zal zeker geen gemakkelijke taak zijn. Het wordt dus even flink aanpoten!"

Toen Bianca negentien was, is ze begonnen met de sport. "Gewichtheffen is voor mij een passie, iets wat gezondheid brengt zowel fysiek als mentaal. Ik ben eigenlijk begonnen vanwege algemene niet fitheid terwijl ik altijd erg slank was. Van buiten 'gezond' betekent niet automatisch dat je van binnen gezond bent. Sterk en klein en smal is het doel. Gewichtheffen is zeker ook handig in het dagelijks leven. Zo hoef ik nooit mijn vriend te vragen om potjes voor me te openen, want dat doe ik lekker zelf!"

Ook de 84-jarige oma van Bianca is apetrots dat haar kleindochter mee mag doen aan het kampioenschap. "Bianca heeft er echt heel hard voor getraind en het is haar dan ook zeer gegund om aan het kampioenschap deel te nemen. Nu Bianca in Aberdeen studeert en woont met haar vriend, komt ze niet heel vaak thuis in Sliedrecht. Ze heeft zo ver weg een eigen leven op weten te bouwen en daar ben ik ontzettend trots op. Wel is het natuurlijk jammer dat ze niet iedere keer bij me langs kan komen, omdat de afstand gewoon te groot is. Ik schrijf Bianca altijd kaarten en zij vice versa. Ook heb ik veel geprobeerd om met een tablet om te leren gaan, zodat we via de digitale weg van tegenwoordig veel sneller contact kunnen leggen dan via de post. Jammer genoeg gaat dat op mijn leeftijd niet meer vanzelf, maar gelukkig is er altijd nog pen en papier."

Hoe Bianca het er morgen vanaf brengt, is later te lezen op onze website.

Meer berichten