De opbrengst is dit jaar bestemd voor christenen in Pakistan. (Foto: Privé)
De opbrengst is dit jaar bestemd voor christenen in Pakistan. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Sponsorwandeling Open Doors in Giessenburg

GIESSENBURG - Op zaterdag 1 september wordt in Giessenburg weer een sponsorwandeling van Women to Women georganiseerd.

Women to women is het vrouwennetwerk van Open Doors. De opbrengst is dit jaar bestemd voor christenen in Pakistan. Pakistan heeft als enige land ter wereld de maximumscore voor geweld tegen christenen; ontvoeringen, mishandeling, gedwongen huwelijken en aanvallen op kerken komen er het meest voor. Vanuit Open Doors is er een Hartenkreet gedaan. 'Hartenkreten' zijn bijzondere hulpvragen die ze krijgen uit landen waar christenvervolging plaatsvindt en waar de nood extra hoog is. Ze willen de christenen daar bemoedigen maar ook praktisch helpen met onder meer voorlichting op het gebied van gezondheid, noodpakketten met voedsel en medicijnen en cursussen lezen en schrijven. Helpt u en jij mee deze bijzondere hulpvragen te beantwoorden door met ons mee te lopen?

Vanaf 9.00 uur wordt u/je ontvangen in 'De Rank'(Dorpsstraat 57 Giessenburg) met koffie en thee. Om 9.15 uur hebben we een gezamenlijke opening en aansluitend start de wandeling. Daarna gaan we wandelen door een prachtig stukje van de Alblasserwaard. Langs het pittoreske riviertje de Giessen, over bruggetjes, langs molens en weilanden vol koeien. Langs de route zijn er enkele stops om iets te nuttigen en met elkaar te praten of te bidden voor de vervolgde christenvrouwen. De route is ca. 10 kilometer. Een echte uitdaging! Bij terugkomst staat er rond 12.00 uur een welverdiende high-tea voor u en jou klaar.

Met deze sponsorwandeling willen we geld ophalen voor de vervolgde christenvrouwen en hun gezinnen in Pakistan. Na aanmelding ontvang je als deelnemer een sponsorkaart waarmee je geld kunt ophalen. Naast het sponsoren voor de wandeling vragen we van iedere deelnemer €15,- inschrijfgeld. Hiervoor krijg je een mooie georganiseerde wandeling, heerlijke versnaperingen onderweg en een high-tea na afloop. Mede dankzij verschillende sponsoren zal ook een groot gedeelte van dit bedrag direct bestemd zijn voor de vervolgde christenvrouwen.

Ook meelopen voor dit goede doel? Meldt u/je dan aan door te mailen naar wtw.giessenburg@gmail.com of bel naar 0184-616300. We hopen u en jou als enthousiaste wandelaar te zien op 1 september! Een hartelijke groet namens de werkgroep Giessenburg/Hardinxveld-Giessendam.

Meer berichten