Soraya Schmidt en Iris de Haan lopen zaterdag de New York mini marathon in Rotterdam. (Foto: Annet Hinke)
Soraya Schmidt en Iris de Haan lopen zaterdag de New York mini marathon in Rotterdam. (Foto: Annet Hinke) (Foto: Annet Hinke)

'Sisters' in actie voor Diabetes Fonds

Nanda van Heteren

Iris en Soraya lopen mini marathon

Soraya Schmidt (geboren in Hardinxveld-Giessendam) en Iris de Haan uit Hardinxveld-Giessendam tellen af naar zaterdag 6 oktober. Dan lopen zij als team 'sisters on a mission' 10,5 kilometer tijdens de New York mini marathon in Rotterdam om geld op te halen voor het Diabetes Fonds.

Hardinxveld-Giessendam - Het Diabetes Fonds haalt zaterdag The Big Apple naar Rotterdam. De Maasstad wordt volgens de organisatie een 'marathonparcours met Amerikaanse allure, omdat het lopen van de echte New York marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Daar dromen dagelijks 1,2 miljoen mensen in Nederland van.'

Deelnemers kunnen 4,2, 10,5 of 21 kilometer afleggen. Momenteel zijn er 4.125 donateurs en 74 teams van in totaal 690 deelnemers die zich hebben ingeschreven. Zij hebben nu 102.244 euro opgehaald. De Haan en Schmidt zijn verantwoordelijk voor 288 euro uit elf donateurs van dit geheel. Maar dat kan nog meer worden.

Steun

De twee vrouwen kennen elkaar uit hun basisschooltijd. Schmidt: "Wij zaten samen in groep 8 van basisschool De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam en zijn nu twaalf jaar vriendinnen." Het idee voor dit evenement kwam door Facebook. De Haan: "Ik zag deze mini marathon in mijn tijdlijn voorbij komen en wilde mij graag inzetten voor het goede doel. Dus toen heb ik Soraya meegevraagd. Ik zet mij graag in voor het Diabetes Fonds, omdat ik sinds mijn zesde Diabetes Type 1 heb. Ooit hoop ik op genezing en daarom willen wij graag het Diabetes Fonds steunen."

Voorbereiding

De vrouwen zijn inmiddels helemaal klaar voor zaterdag, omdat zij zich goed hebben voorbereid. Zo heeft het duo samen zoveel mogelijk trainingen afgewerkt. Schmidt: "Qua outfit hebben wij zelfs onze T-shirts ontworpen. Ook hebben wij zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen door onze pagina te delen op onze sociale media, Facebook en Instagram."
Om alvast vooruit te blikken naar aanstaande zaterdag verwachten Schmidt en De Haan 'een goede sfeer in de stad van iedereen die meedoet aan het hardlopen en een mooie opbrengst voor het goede doel'. Op het parcours kunnen diverse afstanden worden gelopen. De dames gaan beide 10,5 kilometer afleggen. De Haan: "Wij lopen de hele afstand naast elkaar."

November

Ook na 6 oktober kan het Diabetes Fonds op steun rekenen. De Haan en haar moeder lopen van maandag 29 oktober tot en met zaterdag 3 november mee tijdens de landelijke collecte voor dit goede doel. Dit gaat naar meer onderzoek over diabetes.
Zie newyorkminimarathon.nl voor meer informatie en zie newyorkminimarathon.nl/team/sisters-on-a-mission-2 om De Haan en Schmidt te sponsoren.

Meer berichten