PRO Sliedrecht krijgt een rondleiding van eigenaar Ton Derks.
PRO Sliedrecht krijgt een rondleiding van eigenaar Ton Derks. (Foto: PRO Sliedrecht)

PRO Sliedrecht bezoekt recreatiepark Billy Bird

Sliedrecht - Ondernemer Ton Derks, eigenaar van recreatiebedrijf BillyBird Facilities in Uden, stuurde onlangs een mail aan de gemeente Sliedrecht met een uitnodiging aan de gemeenteraad om eens een kijkje te komen nemen. Reden hiervoor is dat de ondernemer interesse heeft om een extra Billy Bird park te openen, wellicht hier in de omgeving. PRO Sliedrecht ging langs om zich te oriënteren.

BillyBird heeft tot nu toe twee parken (Hemelrijk in Uden en Drakenrijk bij Reuver) en wil graag uitbreiden. Hemelrijk bestaat uit een 'natuurzone' en een 'druktezone' met strand, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, attracties en parkeerterreinen. Aan Drakenrijk wordt momenteel nog volop gebouwd. Toch is de eigenaar zich al aan het oriënteren op locaties voor een derde vestiging. “In plaats van op één locatie tot een groot landelijk park door te willen groeien, streven wij ernaar om vooral te groeien door nieuwe locaties te openen”, aldus de ondernemer.

De fractie van PRO Sliedrecht reisde af naar Uden om in gesprek te gaan met Derks en met eigen ogen te zien om wat voor recreatiepark het nu precies gaat. Wij troffen een bevlogen man met een goed uitgedacht plan en een grote passie en enthousiasme voor hetgeen hij doet.

Beide parken draaien zonder subsidie. Geïnteresseerden kunnen lid worden en zo het hele jaar door voordelig genieten van de voordelen die de parken bieden. De ondernemer liet ons weten dat maar liefst één derde van de inwoners uit de directe omgeving van park Hemelrijk lid is.

Uiteindelijk is PRO Sliedrecht tegen het zogeheten Recreatief Knooppunt (als eerdere aanzet voor verdere) bebouwing in Het Groene Hart, maar mocht dit toch ooit aan de orde komen, is dit een alternatief waar onze fractie mee zou kunnen leven, aangezien het meerwaarde heeft voor de samenleving waarbij tegelijkertijd een groot stuk natuur behouden wordt.

De ondernemer richt zijn pijlen overigens niet alleen op Het Groene Hart. Desbetreffende brief heeft hij aan meerdere gemeenten gestuurd met dezelfde vraag.

Meer berichten