Thee en koffie zijn altijd de passie van Ida geweest. (Foto: Eline Lohman)
Thee en koffie zijn altijd de passie van Ida geweest. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Werking van thee doet veel voor mens'

Ida Dahlhaus heeft een ware fascinatie voor thee. Ze vond het dan ook geweldig om een eigen zaak te beginnen die helemaal gespecialiseerd is in losse thee: Ida's Thee & Koffie in de Graanbuurt in Giessenburg.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG – Met een glimlach op haar gezicht staat Ida in haar sfeervolle winkel. Langs de wand zijn talloze blikken vol thee te zien, met daarop een kleiner bakje voor als mensen de thee willen ruiken. En ruiken is er genoeg, want er komt veel aroma van de thee af. In april van dit jaar opende Ida haar zaak. "Het was altijd een droom om een eigen winkel te beginnen. Tien jaar geleden had ik ergens een soortgelijke winkel gezien, waar veel sfeer en gemoedelijkheid hing. Dat is hier ook zo, mede door de locatie: in de Graanbuurt. Ik durfde eerder nooit voor mezelf te beginnen, maar toen ik hier al die kleine winkeltjes zag en bovendien een pand leeg zag staan, besloot ik ervoor te gaan. Ik dacht: als ik nu de stap niet zet, dan doe ik het nooit meer."

Ida is blij dat ze die stap heeft gezet. Zij krijgt veel positieve reacties op de winkel. "Mensen zeggen: wat ruikt het hier lekker! Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik nu mijn hart gevolgd heb. Het is elke dag een feest. Ik vind het super om uit te vinden wat mensen graag drinken en ik sta ook echt achter mijn producten. Laatst was er een zwangere vrouw in de winkel, zij vroeg om thee die de bevalling kon opwekken. Ik weet dat frambozenblaadjes de baarmoederwand versterkt en dit zou bevorderlijk kunnen zijn voor de bevalling, dus heb ik haar een kruidenthee met als toevoeging frambozenblaadjes meegegeven. Ik vind het interessant om meer te leren over de werkingen van thee. Die werking kan namelijk zoveel doen voor de mens. Lavendelthee kun je nemen als je rustig wilt worden en heb je last van je buik, dan kun je thee met venkel nemen. Volgend jaar wil ik een cursus theesommelier gaan doen, om nog meer kennis op te doen over thee. Die kan ik dan weer overbrengen op mijn klanten."

Thee en koffie zijn altijd de passie van Ida geweest. Met name thee, waarvan zij maar liefst 130 soorten in de winkel heeft en verder zes soorten koffie. "Ik houd enorm veel van thee. Welke thee ik het lekkerst vind? Ik houd eigenlijk van van alles. Witte chai thee met kaneel is een van mijn favorieten en ook winterthee is ook heel smakelijk."

Meer berichten