Het jubileumfeest van Vridos. (Foto: Privé)
Het jubileumfeest van Vridos. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Eerste Dorpskwis in Giessenburg

Op vrijdag 2 november vindt voor de eerste keer de Dorpskwis in Giessenburg plaats. Dit naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van sportvereniging Vridos. De quiz bestaat uit vragen over Giessenburg. De start vindt plaats in Sportzaal Neerpolder, maar voor een aantal vragen moet een bezoekje gebracht worden aan een tweetal locaties binnen Giessenburg: Museum Het Regthuys, en de Dorpskamer. Het is de bedoeling dat mensen zelf een team samenstellen voor deze Dorpskwis.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG – Teams moeten een eigen locatie regelen waar de quiz gemaakt gaat worden. Het advies is om met minimaal zes personen de quiz te maken, er is geen maximum. Ook iedereen buiten Giessenburg mag deelnemen. Op vrijdag 2 november om 19.00 uur is de start in de Sportzaal Neerpolder in Giessenburg waar je het kwisboek krijgt uitgereikt. "Het is de bedoeling dat je zelf met je team op zoek gaat naar een locatie om de quiz te maken," vertelt Koos Beentjes, secretaris bij Vridos. "Dit kan bijvoorbeeld bij iemand thuis zijn, maar het kan natuurlijk ook bij verenigingen, cafés, gemeenschappelijke ruimtes. Tijdens de quiz mag je gebruik maken van alle soorten hulpmiddelen die je maar kunt bedenken, zoals computers, laptops, rekenmachines, telefoons, gemeentegids, buren, vrienden. De quiz bestaat uit vragen waarvan een groot percentage over Giessenburg gaat. Voor een aantal vragen moet een bezoekje gebracht worden aan een tweetal locaties binnen Giessenburg, te weten Museum Het Reghthuys en de Dorpskamer." Beide locaties zijn speciaal voor deze quiz geopend op de quizavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur. 

Tot 23.00 uur hebben deelnemers de tijd om de quiz te maken en in te leveren in sporthal Neerpolder. Dan wordt het wachten geblazen tot 23 november. Koos: "Op deze vrijdagavond wordt in de kantine van sportzaal Neerpolder op een spannende, maar vooral gezellige manier het slimste team van Giessenburg bekend gemaakt. Tijdens deze avond onthullen we ook een aantal antwoorden. Het winnende team krijgt de eer om zich een jaar lang de slimste van Giessenburg te mogen noemen!" Er zijn ook prijzen te winnen. De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van 100 euro, de tweede prijs 75 euro en de derde prijs 50 euro.
 
Koos en consorten hebben er al zin in. "Omdat het voor ons een jubileumjaar is vonden we het noodzakelijk om naast de feestelijke activiteiten ook iets voor de inwoners van Giessenburg en omstreken te doen. Zij hebben tenslotte gezorgd, door lid te worden van Vridos, dat onze vereniging na 75 jaar nog steeds bestaat. En uit verhalen uit kranten en personen uit andere dorpen komt steeds naar voren dat dorpsquizen toch wel erg populair zijn. Het leuke aan een onze quiz is dat alle oudere inwoners veel vragen weten te beantwoorden en als ze de antwoorden zien van vragen die ze niet direct konden beantwoorden 'o, ja' zullen zeggen. Daarnaast zullen veel jongeren door het opzoeken van de antwoorden op de vragen veel kennis opdoen over inwoners van hun dorp. Zij zullen verbaasd zijn dat veel Giessenburgse ouwetjes van nu in hun jonge jaren bekende sporters, politici, winkeliers, schrijvers of iets dergelijks zijn geweest."

Vridos kijkt heel tevreden terug op de gehouden feestactiviteiten, zoals een gym-uitvoering, een groot feest en wat reünie-toernooitjes. Teams kunnen zich voor de Dorpsquiz aanmelden voor 19 oktober, via secretaris@vridos.nl. 
 

Meer berichten