In de Graanbuurt is  Mineral Fevers te vinden, waar Astrid Hogeveen en Wil Gros eigenhandig sieraden maken. (Foto: Eline Lohman)
In de Graanbuurt is Mineral Fevers te vinden, waar Astrid Hogeveen en Wil Gros eigenhandig sieraden maken. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Er ontstaat kunst tussen onze vingers'

In de Graanbuurt in Giessenburg is Mineral Fevers te vinden, waar Astrid Hogeveen en Wil Gros eigenhandig sieraden maken van edelstenen, zoetwaterparels en koralen. De dames doen dit met veel liefde en passie.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG – Al tien jaar maken Astrid en Wil sieraden. Zij begonnen met de verkoop van hun producten op braderieën en jaarmarkten. Toen een pandje in de Graanbuurt leeg kwam, besloten de twee zes jaar geleden om hierin een winkeltje te starten. "We staan nog steeds op de grote fairs in Nederland, maar het is fijn om een eigen winkel te hebben, zodat onze vaste klanten ons eenvoudig kunnen vinden. Wij maken sieraden van edelstenen, zoetwaterparels en koralen naar eigen ontwerp. Deze materialen blijven mooi en daarom is het zo geweldig om hier sieraden mee te maken."

Astrid en Wil zitten tijdens de openingstijden van hun winkel – van donderdag tot en met zaterdag – altijd zelf in de winkel sieraden te maken. Astrid: "Wij willen ter plekke laten zien hoe de sieraden gemaakt worden. We kunnen op verzoek sieraden ook vermaken tot eigentijds kunstwerkje." Beide dames hebben een juweliersverleden met de daarbij behorende vakdiploma's. Ze vinden het geweldig om bezig te zijn met het maken van sieraden. "Het ontwerpen ervan blijft telkens weer een uitdaging. Wij maken nooit twee dezelfde sieraden en zo bied je de klanten echt iets unieks. Er ontstaat kunst tussen onze vingers."

Het is fijn om op deze prachtige locatie in de Graanbuurt te zitten, met al die leuke geveltjes, vinden de twee. "Wij kunnen zo het straatje inkijken vanuit onze winkel – we zitten op het mooiste kruispunt van de Kolenbeurs. We krijgen goede reacties op ons winkeltje omdat het een lust voor het oog is hoe de sieraden zijn geëtaleerd. Wij bieden de klant een koopbeleving van een eerste kennismaking tot de daadwerkelijke aankoop. Dat wordt bijzonder op prijs gesteld. We staan dus niet alleen achter de kassa, maar vertellen een verhaal met onze sieraden."

Wie benieuwd is geworden naar wat Astrid en Wil maken, kunnen een kijkje komen nemen in de winkel, of vast een voorproefje krijgen op de website van Mineral Fevers, www.mineralfevers.nl.

Meer berichten