Bij de dames van Sliedrecht Sport volgen de wedstrijden zich deze maand in een bijzonder hoog tempo op. (Foto: Peter Verheijen)
Bij de dames van Sliedrecht Sport volgen de wedstrijden zich deze maand in een bijzonder hoog tempo op. (Foto: Peter Verheijen) (Foto: Peter Verheijen)

Drukke tijden voor Dames 1 Sliedrecht Sport

Sliedrecht - Bij de dames van Sliedrecht Sport volgen de wedstrijden zich deze maand in een bijzonder hoog tempo op. Een viertal weken aan-één-stuk werkt de selectie van trainer Vera Koenen wekelijks steeds twee wedstrijden af, afwisselend op nationaal en internationaal niveau. Zowel voor de selectie als ook voor Koenen een even interessante als zware opgave. De relatief eenvoudige 3-0 zege in het competitieduel tegen Flamingo's was dan ook geen onwelkome ontwikkeling.

Door Wim van Mourik

"Wij maken nog wekelijks progressie en dat geeft een goed gevoel in een periode, waar er veel van het team gevraagd wordt. Woensdag 10 oktober hebben we in Oostenrijk uitstekend gepresteerd. We hebben tegenstander Graz dusdanig onder druk gezet, dat zij niet in hun spel konden komen en dat is een compliment waard voor het team. Ook tegen Flamingo's heb ik een team gezien, dat goed gefocust was, dat met passie speelde, en ook de afstemming onder elkaar gaat steeds beter."

Serieus

Vandaag, woensdag 17 oktober, aanvang 19.30 uur, staat de return van het Champions League-duel tegen UVC Holding Graz op de agenda. Een wedstrijd die, ondanks de riante 3-0 voorsprong, uitermate serieus genomen wordt. "Wij gaan er hier vol voor. Het is natuurlijk wel Champions League niveau waar je over spreekt en daarin willen wij heel graag de volgende ronde halen. Dat is vooraf één van onze doelstellingen voor dit seizoen."

Vorderingen

Zodra de kruitdampen van het duel tegen Graz zijn opgetrokken, doemt de volgende opgave alweer op: de thuiswedstrijd in de competitie tegen concurrent Eurosped uit Vroomshoop. Het is, na de eerdere Super Cup-wedstrijd, alweer de tweede maal in dit nog prille seizoen, dat beide teams elkaar treffen. Ook Eurosped is het seizoen goed begonnen met overwinningen tegen Alterno (3-0) en VC Sneek (2-3). Het zal interessant zijn om te zien in hoeverre beide teams vorderingen qua niveau hebben gehaald sinds zaterdag 29 september.

Ervaren speelster

Bij Sliedrecht Sport maakte Flore Gravesteijn haar debuut in De Basis. In het duel tegen Flamingo's werd de 31-jarige passer-loper, die de geblesseerde Esther Hullegie vervangt, de eerste speelminuten gegund. Vera Koenen is blij met haar nieuwste aanwinst: "Het is prima, dat een ervaren speelster als Flore ons door een moeilijke periode heen kan helpen nu Esther Hullegie niet beschikbaar is. Met al haar ervaring op internationaal niveau past zij zich al snel aan binnen het team. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een mooie testcase om de afstemming met haar teamgenoten eens uit te proberen ".

De competitiewedstrijd tegen Eurosped begint zaterdag 20 oktober in sporthal De Basis om 20.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten